Depeche Mode: Memento Mori Tour

30.7.2023, 15:00 – 22:00

Hudební velikáni Depeche Mode se po 5 letech vydávají na světovou tour!

Hudební velikáni Depeche Mode se po 5 letech vydávají na světovou tour Memento Mori, při které se představí českým fanouškům s doposud jejich největší show na pražském letišti Letňany.  

Martin Gore k projektu Memento Mori uvedl: "Na tomto projektu jsme začali pracovat na počátku pandemie a jeho témata byla přímo inspirována touto dobou. Po Fletchově smrti jsme se rozhodli pokračovat, protože jsme si jisti, že by si to přál, a to projektu skutečně dodalo další význam." Dave Gahan dodal: "Fletchovi by se toto album líbilo. Opravdu se těšíme, až se o něj s vámi budeme moci brzy podělit, a nemůžeme se dočkat, až vám ho příští rok představíme na koncertech." 
Memento Mori Tour bude devatenáctým turné Depeche Mode a prvním po více než pěti letech. Poslední koncertní série Global Spirit Tour 2017-2018 byla dosud nejdelší a patřila k nejvýdělečnějším turné roku, kdy kapela během 130 koncertů v Evropě a Severní Americe zahrála více než 3 milionům fanoušků. 

Memento Mori bude patnáctým studiovým albem Depeche Mode a následovníkem kritikou oceňovaného alba Spirit z roku 2017, které se dostalo na první místo v 11 teritoriích a ve více než 20 dalších se umístilo v Top 5 žebříčcích. Memento Mori vyjde celosvětově na jaře 2023 prostřednictvím Columbia Records. 

Depeche Mode, kteří prodali více než 100 milionů desek a hráli pro více než 35 milionů fanoušků po celém světě, zůstávají stále se vyvíjející a mimořádně vlivnou hudební silou. Depeche Mode, kteří jsou nesmazatelnou inspirací pro fanoušky, kritiky i umělce, pokračují ve své cestě vpřed a album Memento Mori a turné představují otevření nejnovější kapitoly nepřekonatelného a trvalého odkazu.