Výstava České myslivosti zdar a škůdcům zmar! - NZM Ohrada

1.4.2023 – 31.10.2023, 23:59

Výstava České myslivosti zdar a škůdcům zmar! aneb vhledy do české myslivecké historie a současnosti. Víte, že myslivečtí sokolníci se svými vycvičenými dravci chrání kromě letišť i velké skládky odpadu?

Cena vstupenky: 120 Kč

Nebo že myslivci každoročně odpracují tisíce hodin na výsadbě remízů, alejí či stavbě oplocenek? Mezi myslivci je i mnoho akademických malířů. Chcete vidět jejich díla? O mysliveckých tradicích a mluvě jste určitě také slyšeli. Ale rozumíte jí? Víte třeba, jak se myslivci zdraví?

Nejen na tyto všetečné otázky vám jistě odpoví naše velká výstava, která je vpravdě pouze vhledem do pestré a důležité činnosti myslivců v našich zemích v různých etapách historie. Přijďte zjistit i důvody, proč před sto lety vznikla jednota českých, moravských a slovenských myslivců nebo proč jsou tradice české myslivosti zapsány na seznamu nehmotného kulturního dědictví České republiky.

Touto výstavou se připojujeme k oslavám 100. jubilea trvání Českomoravské myslivecké jednoty,  jejíž činnosti si vážíme.

K tématu jsme připravili mysliveckou muzejní detektivku pro malé a velké v podobě zábavného návštěvnického kvízu o zajímavé ceny.

Výstava se uskuteční v termínu od 1. dubna do 31. října 2023. V době od 1. srpna výstavu rozšíříme do výstavních sálů muzea.