Turistické informační centrum a Klub kultury zajišťuje kulturu ve Velké Bíteši

1. únor 2024, 10:32
Turistické informační centrum a Klub kultury zajišťuje kulturu ve Velké Bíteši

Velká Bíteš leží v kraji Vysočina, u dálnice D1, nedaleko Brna. Kultura ve Velké Bíteši je velmi různorodá a svůj šálek kávy si tu najde každý. Velkobítešský kulturní život zajišťuje Turistické informační centrum a Klub kultury. Turistické informační centrum sídlí na Masarykově náměstí, v budově č. 5, kde je mimo jiné i Městské muzeum. Klub kultury sídlí v té samé budově, v 1. patře nad Městským muzeem.

Turistické informační centrum Velká Bíteš

Turistické informační centrum leží v samém centru města a je otevřené pro všechny návštěvníky města i pro jeho obyvatele. Přijďte se podívat, jaké informace, aktuality, letáky, brožury nebo suvenýry vám mohou nabídnout.

Návštěvníkům poskytuje informace o dění ve městě, o kulturních akcích, památkách, ale také informace o jízdních řádech, které se zde dají i zakoupit.

Nabízí ke koupi turistické mapy a cyklomapy regionu Bítešsko a přilehlých regionů, informativní brožury, pohlednice, knižní publikace vztahující se k Velké Bíteši a jejímu okolí, turistické známky, suvenýry apod. Můžete zde zakoupit městský Zpravodaj a informační měsíčník Exit 162, které vycházejí každý měsíc.

Informační centrum poskytuje bezplatný přístup na internet, a to díky podpoře Kraje Vysočina má každý občan možnost přístupu na internet po dobu 30 min.

Služby informačního centra

Poskytuje informace a materiály o Velké Bíteši a okolí, prodej propagačních materiálů a suvenýrů, předprodej vstupenek na kulturní a společenské akce ve Velké Bíteši a okolí, prodej parkovacích kotoučů a denních parkovacích karet, prodej jízdních řádů, bezplatný internet, informace o ubytování a stravování.

Pokud je v informačním centru zavřeno, zastupuje ho Klub kultury, který sídlí v té samé budově, v 1. patře nad Městským muzeem.

Klub kultury Velká Bíteš

Klub kultury jako servisní organizace města v oblasti kultury a propagace města organizuje v kulturním domě koncerty, zábavy, akce pro děti a divadelní představení. Ve výstavním sále pak besedy a výstavy obrazů, fotografií, plastik, ale i třeba šperků a fosílií, jež se těší velké oblibě.

Klub kultury Města Velké Bíteše nabízí a poskytuje následující služby: kopírování, scanování, kroužková vazba, pronájem inventáře a zápůjčka krojů.

TIC a Klub kultury Velká Bíteš

adresa: Masarykovo náměstí 5, 595 01 Velká Bíteš 
telefon: +420 566 789 313
e-mail: [email protected]

www.bitessko.com/turistika/turisticke-informacni-centrum

4.9.2024 – 11.9.2024, 23:59
Největší folklorní a kulturní událost v širokém okolí, to jsou TRADIČNÍ BÍTEŠSKÉ HODY. více
4.10.2024, 19:00 – 23:59
Kapela Harlej vznikla v roce 1994 a do součastné doby vydala nespočet alb. Je představitelem hudebního stylu crazy-rock, který... více