Výstava současného vizuálního umění s názvem Agrikultura lásky - NZM

2.5.2023 – 2.7.2023, 23:59

Výstava Agrikultura lásky: Příroda a zemědělství z perspektivy současného vizuálního umění má charakter intervencí do stálých expozic Národního zemědělského muzea v Praze. 

Cena vstupenky: 100-180 Kč

Jejím cílem je obohatit muzeem prezentovaná témata o poetický element uměleckého vyjádření a poznání založeného na jiných než exaktních a měřitelných hodnotách. Jak napovídá samotný název výstavy, půjde zejména o vztahy a emoce, které jako lidé zaujímáme k přírodě, krajině, půdě a dalším živým organismům i procesům, které umožňují život na Zemi. Tyto vazby sice v souvislosti se zemědělskou činností nemáme ve zvyku akcentovat, jsou však klíčové pro celistvější chápání naší vlastní lidské činnosti i pro pohled do budoucnosti. Jako celek výstava poukazuje na neodmyslitelné propojení člověka a přírody a vyzdvihuje obohacující zkušenosti, které kultivace vztahu s naším přírodním okolím přináší.

 

V Národním zemědělském muzeu se v souvislosti s touto výstavou uskuteční i několik doprovodných akcí a lektorských programů pro školy. Pro návštěvníky budou v předem určené dny připraveny také komentované prohlídky.