Kopečková pouť v Letohradě 2023

18.5.2023, 9:00 – 21.5.2023, 18:00

Kopečková pouť se koná každý rok v květnu v období od pátku do neděle, a to na Václavském náměstí v Letohradě a na Bečvárně pod Letohradským zámkem.

Většina pouťových atrakcí do Letohradu zavítá již v pondělí před pouťovým víkendem, avšak ke zprovoznění atrakcí dochází až ve čtvrtek v dopoledních hodinách, kdy do města přijíždějí hendikepovaní klienti Domova pod hradem Žampach, aby si užili pouťování bez velkého množství lidí. V tento den si pouťové radosti užívají také děti z mateřských školek nejen z města Letohrad, ale i z přilehlých obcí.

Nejoblíbenějším dnem pouti je bezpochyby sobota, kdy se zde schází největší množství lidí a pouť je ve večerních hodinách (obvykle v 21:30 hodin) završena velkým ohňostrojem, který je pouštěn ze zámeckého parku a je oblíbenou součástí pouti.

Na pouti je možné navštívit zábavní atrakce nejen pro všechny věkové skupiny dětí, ale také pro dospělé. Tyto atrakce jsou doplněny různými prodejními stánky a také stánky s lidovými řemesly a jejich produkty. Na terase Letohradského zámku se v neděli otvírá výstava chovatelů drobného domácího zvířectva s možností vyhrát nejen nějakého „mazlíčka“ v tombole, ale také vypít kávu či pivo v klidu od pouťového hluku.