Dave Holland Trio with Kevin Eubanks & Eric Harland v Jazz Docku

8.3.2023, 20:00 – 22:00

Po třech letech se konečně dočkáme! Mistr kontrabasu Dave Holland, který nahrál s Milesem Davisem jeho nejslavnější alba In A Silent Way a Bitches Brew, vystoupí po několika nucených odkladech v Jazz Docku. Tentokrát přiváží skutečně hvězdnou kapelu, ve které excelují dva neskuteční hudebníci z elity světového jazzu: kytarista Kevin Eubanks a bubeník Eric Harland.

Cena vstupenky: 600 Kč

Dave Holland je původem britský jazzový kontrabasista, hudební skladatel a kapelník žijící v USA. Tam se v mládí proslavil především jako spoluhráč fenomenálního trumpetisty Milese Davise, v jehož kapele v roce 1968 nahradil Rona Cartera. S Davisem nahrál i slavná přelomová alba In A Silent Way a Bitches Brew (obě 1969), jimiž trumpetista definoval nový hudební styl jazz-rock, resp. fusion. V sedmdesátých letech Holland hodně spolupracoval s avantgardním saxofonistou Anthonym Braxtonem, tvořil ale i s řadou dalších hudebníků, počínaje Stanem Getzem a konče třeba kytaristou Johnem Abercrombiem. Zároveň také zahájil vlastní sólovou kariéru. V jejím rámci vydal mnoho alb převážně u velmi respektovaného mnichovského labelu ECM. Během své bohaté padesátileté kariéry se stal Dave Holland legendou světového jazzu! Do Jazz Docku přijíždí tentokrát s triem, ve kterém excelují dva neskuteční hudebníci z elity světového jazzu: kytarista Kevin Eubanks a bubeník Eric Harland!

Dave Holland – bass; Kevin Eubanks – g; Eric Harland – dr.

Vstupné: Speciální vánoční nabídka do 31.12. na sezení 1490 Kč, na stání 500 kč; do 15.2. na sezení 1690 Kč, na stání 600 Kč, do 7.3. na sezení 1890 Kč, na stání 700 Kč. Na místě v den koncertu: na sezení 2290 Kč, na stání 800 Kč.

Při zakoupení vstupenky na sezení již není nutné rezervovat místo. Na koncert se nevztahují klubové slevy. Děkujeme za pochopení.