Jan Saudek Zlín 2022 - Velká prodejní výstava fotografií ve Zlíně

8.10.2022, 10:00 – 4.12.2022, 12:00

U příležitosti otevření zcela nových prostor stálé prodejní galerie výtvarného umění Artrium ve Zlíně na ulici Štefánikova 7241 se koná velká prodejní výstava fotografií Jana Saudka, a to v době od 8.10. do 4.12.2022 v pracovních dnech od 10 do 18 hodin, v sobotu od 10 do 12 hodin.

Jde o pečlivě vybraný soubor originálních fotografií největšího českého fotografa - od nejstarších témat spjatých se vzpomínkami na dětství či známými figurálními motivy zasazenými do průmyslové krajiny, přes témata rodiny a vlastenectví, až po poslední díla, v nichž Jan Saudek svým osobitým až provokativním způsobem zachycuje na stylizovaných fotografiích ženské tělo jako oslavu jeho krásy a přirozenosti. Zároveň je zde k vidění také grafické dílo Jana Saudka.

Galerie Artrium připravila pro tuto výstavu kolekci fotografií z celého tvůrčího období Jana Saudka. Návštěvníci tak mohou zhlédnout mistrovy proslulé fotografie z konce 60. let, světově známá díla z let 70., i tzv. "top" fotografie, ikonická díla velmi dobře známá široké veřejnosti - Slovanská dívka se svým otcem, Tanečnice, Panenky, Černá slza, Čas, Příběh jedné lásky, ...

Návštěvníci, sběratelé a milovníci umění si mohou originální fotografii samozřejmě zakoupit nebo si vybrat z nabídky signovaných knih a katalogů, plakátů a pohlednic. Každá zakoupená originální fotografie je dodána spolu s certifikátem autenticity vyhotoveným osobně autorem.

Kde: Prodejní galerie Artrium, Štefánikova 7241, 760 01 Zlín