Camille Bertault a David Helbock zvou na hudební hřiště plné radosti

19.2.2023, 19:30 – 21:30

Francouzská zpěvačka Camille Bertault a rakouský klavírní virtuóz David Helbock nazvali loňské společné album výstižně Playground, Hřiště. Nevyměňují si však smeče, ale s nepředstíranou radostí se doplňují jako děti na hřišti, když budují fantazijní království. Výlet do svého hudebního světa zprostředkují posluchačům 19. února v sále divadla Semafor.

Cena vstupenky: od 400 Kč

Camille a David se sešli poprvé díky festivalu Ludwigsburg Schlossfestspiele 2019, který onoho roku vyhlásil téma „Písňová konverzace“. Společnou řeč našli i díky lásce k brazilské hudbě. O hloubce oné lásky svědčí, jak se Camille pokládá do úpravy kompozice Frevo od Egberta Gismontiho. Nebo fakt, že se David po vzoru Hermeta Pascoala vyhecoval k náročnému projektu „hudebního kalendáře“ Personal Realbook, během kterého napsal 365 kompozic. Pianista také věnoval brazilskému skladateli kompozici Para Hermeto, kterou interpretuje právě spolu s Camille. Brazilská hudba však nezůstala jedinou inspirací dua.

Ve společném repertoáru se ocitl motiv etudy do Alexandra Skrjabina i píseň New World od popové experimentátorky Björk. Rodilá Pařížanka Camille se navíc nijak nebrání využívat šansonového šarmu, vždyť ho má v krvi. A samozřejmě, oba protagonisté vložili do projektu i vlastní kompozice, ve kterých zúročují svoje oblíbené vlivy. Ze souhry Camille Bertault a Davida Helbocka přitom čiší hravá, pozitivní atmosféra.

Koncert je součástí koncertní série Jazz Meets World.

NEDĚLE 19. ÚNORA 2023  V 19:30  DIVADLO SEMAFOR