F2 LOOK UP: Vernisáž Záznam z jiného úhlu pohledu

14.9.2022, 19:30 – 21:00

Na hřbetu předešlé instalace Jana Zdvořáka (Spino) vzniká světelný maják, který odráží temné zrcadlení do duší diváků z míst po celé Praze. Lukášova díla jsou typické fascinací přírodními elementy ve spojení se základními fyzikálními jevy, které si hrají s lidskou pozorností, vnímáním a představivostí.

ZMĚNA - KVŮLI NÉ ÚPLNĚ PŘÍJEMNÉ PŘEDPOVĚDI POČASÍ PŘESOUVÁME VERNISÁŽ DO SALO.
FUCHS2 / L U K Á Š K A L I V O D A
vás srdečně zve na slavnostní dokončení site-specific objektu vytvořeného pro podmínky prostoru střechy budovy Fuchs 2 - vyhrazenému galerii nesoucí příznačný název LOOK UP Gallery.
 
LUKÁŠ KALIVODA umělecký experimentátor, sklář a scénograf (*1986)
Na hřbetu předešlé instalace Jana Zdvořáka (Spino) vzniká světelný maják, který odráží temné zrcadlení do duší diváků z míst po celé Praze. Lukášova díla jsou typické fascinací přírodními elementy ve spojení se základními fyzikálními jevy, které si hrají s lidskou pozorností, vnímáním a představivostí. Pomocí snadno dostupných a recyklovaných materiálů skládá plošné kolosy, které připomínají portály černých peřejovitých vod, vesmíru, digitálního prostoru.
Při této příležitosti se sejdeme v prostorách Highway Stage (prostranství před F2 u magistrály) vnímané jako jemnou intervenci do veřejného prostoru hlavního města. Navazujeme dialog s jednou z nejagresivnějších pražských staveb. Dech dopravní tepny, která v režimu 24/7 spoluurčuje energii lokality. Tu doplňujeme vlastním zvukem, který snoubí E V A P O R A T I N G hrající živě přímo z břehu ústí dálnice.
 
Následně se přesuneme do prostoru SALO, kde večer a společné setkání zakončí rituální rytmy dvojice PICAPICA a NOTREDAN.
 
VSTUP - ZDARMA
Akce se koná s laskavou podporou MČ Praha 7.
Fuchs2 je podporován hlavním městem Praha.