Museum of Bricks v Hatích u Znojma

22. březen 2024, 18:32
Museum of Bricks v Hatích u Znojma

Znojemské Museum of Bricks, které se nachází v obchodním a zábavním centru Excalibur City v osadě Hatě spadající pod Chvalovice u Znojma poblíž česko-rakouských státních hranic. Trocha čísel pro představu – na ploše 250 m2 se nachází více než 2.500 unikátních modelů.

 

Ve znojemské pobočce jsou přichystány pro naše malé a velké návštěvníky unikátní modely významných českých a zahraničních památek. Najdete zde také model slavného vídeňského hotelu Sacher, který je složen z originálních LEGO® kostek.

Ve výstavních prostorech se také nachází expozice věnovaná hvězdným válkám, kde můžete například zhlédnout ikonický model LEGO® Star Wars Super Star Destroyer s továrním označením 10221. Dále na Vás čeká série Ninjago, magický svět Harryho Pottera, kompletní série Monkey Kids obsahující celkem přes sedm desítek stavebnic anebo také nejvyšší oficiální LEGO® set Icons 10307 Eiffelova věž s výškou 150 cm, ze které jde hlava kolem. Jak řekl francouzský básník Victor Hugo: ,,Nadechni se Paříže, je potravou pro duši.‘‘

V prostorech muzea se nachází dětský koutek, kde najdete kostičku na každém rohu. Zabaví se zde všechny věkové kategorie. Kreativitě se v hracích koutcích meze nekladou. Věděli jste, že každý rok se vyrobí zhruba více než 36 miliard kostiček LEGO®? Tohle a mnoho dalších zajímavostí se dozvíte právě u nás.

Pro milovníky stavebnice LEGO® čeká nadstandardně vybavená prodejna, kde naleznete aktuální LEGO® stavebnice za outletovou cenu, limitované sety i exkluzivní LEGO® produkty, které se v České republice jen stěží shánějí.

Otevírací doba

Pondělí - Neděle: 9 až 19 hodin
Změny v otevírací době a omezení oznamujeme vždy na stránkách.
Poslední návštěva je možná nejpozději 30 minut před zavírací dobou.

Museum of Bricks Hatě u Znojma

adresa: Chvalovice - Hatě 186, 669 02, Znojmo
telefon: +420 777 771 070
e-mail: [email protected]

museumofbricks.cz/muzeum/hate