Vypsaná fixa zakončí letošní úspěšnou sezonu vystoupením ve velkém sále pražské Lucerny

22.12.2022, 17:00 – 22:00

Letošní rok byl pro skupinu rokem naděje a pilné práce, která přinesla radost. V květnu Vypsaná fixa vydala album nazvané Kusy radosti. A jako první z něj dostala obrazové ztvárnění písnička Buvol.

Vznikla tak čistá vzpomínková esence na devadesátá léta minulého století se vším, co k tomu patřilo. „Všichni prahneme po naději,“ zpívá se v uvedené písni, což platilo v devadesátkách stejně jako teď.

Léto bylo skvělé a kapela najela tisíce kilometrů, což ocenili nejen fanoušci, ale i pumpaři. Červen byl ve znamení koncertního křtu nového alba v Ledárnách Braník. Zvukový limit koncertu nebyl překročen, tudíž byli spokojeni účastníci koncertu, pořadatelé i kontrola hluku.

Vrcholem fixího léta se stalo vystoupení na festivalu Rock for People, kde si čtveřice jako jediná česká skupina zahrála na hlavním pódiu. Výhled z něj do dálky na tisíce nadšených fanoušků zanechal velký dojem.

Na podzim uvítalo Vypsanou fixu deset zastávek Kusy radosti tour. Venku už byla zima, a tak se pod heslem „koncert je nejlepší svetr“ naplnil každý sál. A třeba v Českých Budějovicích se muselo přidat druhé vystoupení.

Doslova v běhu dostala skladba Kouřící miminko svoji video podobu a výsledkem je běžecký klip s Adélou Elbel a Lukášem Pavláskem.

Letošní koncertní a natáčecí maraton Vypsaná fixa absolvovala s novým basákem Kryštofem Maškem, který nastoupil na místo po Mejnovi, jenž se rozhodl formaci definitivně opustit.

Nyní už se pánové těší na blížící se vrchol celého turné – nadmíru úspěšný rok zakončí finišem ve velkém stylu, koncertem v pražské Lucerně.

Vzhledem k tomu, že na Fixu chodí krásní mladí, méně mladí, štíhlí i méně štíhlí lidé, kteří se k sobě vždy rádi tisknou a jsou skladní, dostane se do velkého sálu Lucerny hodně fanoušků, ale nutno upozornit, že žádný sál není nafukovací.

Pokud tedy toužíte zažít ještě na konci roku pořádný kotel, tak nezapomeňte: Vypsaná fixa, 22. 12. 2022, Praha-Lucerna, velký sál.

"Do Lucerny se těšíme! Ten prostor má jedinečný kouzlo. Stačí tam vejít a hned na tebe dopadne. Když jsme tam hráli poprvé, tak to byl koncert, kde se sešla největší žijící část mé rodiny. Skoro nikdo nechyběl. Bylo to v roce 2007. Několik z nich už dnes nežije nebo už se kvůli věku necítí na to tam jít.

Určitě si na ně na všechny vzpomenu až budeme hrát,“ říká Márdi.