Salónek Lucie Šilhové s Ivo Kahánkem

17.1.2022, 19:00 – 21:00

V duchu hodnot první republiky startuje v pražském domě Černá labuť, Salónek Lucie Šilhové. Těšte se na setkání a kultivované rozhovory se zajímavými osobnostmi v noblesním prostředí Art&Event Gallery na 8. patře. Publicistka a spisovatelka Lucie Šilhová, během setkání konverzuje s hosty, kteří ve své profesi dokázali uspět na světové úrovni, a přitom zůstali skromní a pokorní. Od ledna 2022 se můžete během pravidelných komorních večerů setkat s věhlasným pianistou Ivo Kahánkem, výkonným ředitelem kanálu ČT art Tomášem Motlem, promotérem živých památek Milanem Svobodou, nebo fotografem a umělcem Zdeňkem Lhotákem.

Cena vstupenky: 350,- Kč

Salónek Lucie Šilhové navazuje na ducha prvorepublikových setkávání. Hostitelka – publicistka a spisovatelka Lucie Šilhová, v prvních třiceti minutách osobnost představí a vyzpovídá, poté se budou moci do rozhovoru zapojit i přítomní diváci. „Nejde o talk show, kdy diváci sedí odděleně od hostů, naopak. Všichni společně na chvíli zabydlí jeden příjemný kavárenský prostor,“ přibližuje Lucie Šilhová zamýšlený koncept setkávání.

Také samotný interiér Art & Event Gallery v Černé labuti, kde Salónky budou pravidelně dvakrát do měsíce probíhat, stojí za pozornost. Je dílem architektky Evy Jiřičné, která propojila galerii s kavárnou i střešní terasou v jeden společenský prostor s výhledem na centrum Prahy. Právě sem bude Lucie Šilhová v rámci svého Salónku zvát osobnosti českého kulturního a společenského života. Na koho se můžete těšit v lednu?

Ivo Kahánek, 17. ledna

Věhlasný pianista je považován za jednoho z vedoucích interpretů romantické klavírní hudby a za specialistu na český repertoár. Držitel cen Mezinárodní hudební soutěže Pražské jaro, Klavírní soutěže Maria Canals v Barceloně, Vendôme Prize Vídeň a Mezinárodní klavírní soutěže Fryderyka Chopina v Mariánských Lázních koncertoval mimo jiné se Symfonickým orchestrem BBC pod vedením Jiřího Bělohlávka, s Berlínskými filharmoniky pod vedením sira Simona Rattleho, s Mahler Chamber Orchestra, s Vídeňskými filharmoniky, se Symfonickým orchestrem rozhlasu WDR a Curyšským komorním orchestrem. Ivo Kahánek se věnuje též pedagogické činnosti.

Další osobnosti:

Tomáš Motl, 31. ledna
Milan Svoboda, 14. února
Zdeněk Lhoták, 28. února