Vášnivost, thriller - Divadlo v Celetné

22.10.2023, 19:30 – 28.11.2023, 21:30

Komediální thriller zkoumá temné síly, jež lomcují čtveřicí přátel (a milenek/ milenců), a ukazuje, co všechno jsme schopni udělat pro lásku. 

Vášnivost, thriller - Divadlo v Celetné
  • Adresa:
    Celetná 595/17
    Praha 1 11000

Divák je vtažen do emočního vývoje čtyř charakterů, jejichž zápletky neustále kazí návštěvu a ústí do překvapivého finále.

Divadelní režisér Koos Terpstra a mladá herečka Nhung Dam spojili své síly a napsali vášnivý románek a domnělý thriller v jednom. Inspirovali se filmy A. Hitchcocka, skřípajícími vztahy dramatu Kdo se bojí Virginie Woolfové i erotismem románu Nebezpečné známosti. Velmi napínavá hořká komedie plná překvapivých zvratů a konfliktů, jež se odehrávají na půdorysu komorního dramatu. Žena se vrací domů z výletu o dva dny dříve. Hledá svého manžela, ale dům je prázdný. Volá mu, kde je, a on jí tvrdí, že je doma, dívá se na televizi a trochu si čte… Řetězec falešných stop a nedorozumění se začíná prodlužovat a zašmodrchávat…

Skvěle napsaná hra sklidila po svém uvedení nadšené kritiky, které vyzdvihly např. „velké emoce a málo vět“, fakt, že „divák má permanentně falešnou stopu“ i že jde o „inteligentní psychothriller“.