Adolf Lachman - Mecholand

16.12.2021 – 26.2.2022, 23:59

Výstava vás prostřednictvím kresby a počítačové grafiky zavede do světa postapokalyptické romantiky, do zákoutí mechaniky snoubící se s přírodou. „Fiktivní stroje a bytosti zde okupují všední realitu,“ říká sám autor. Expozice přináší hluboký ponor do jeho světa.

Adolf Lachman vystudoval výtvarnou školu Václava Hollara  a v roce 2003 úspěšně zakončil studia na Akademii výtvarných umění v Praze v atleliéru klasických malířských technik prof. Zdeňka Berana. Věnuje se kresbě, malbě ilustraci, komiksu a v posledních letech nejintenzivněji vzniku výtvarně velmi delikátních a vytříbených počítačových her.

Adolf vychází ze znalostí klasické kresby a malby, její principy však uplatňuje nyní také při práci, která tento tradiční přístup obohacuje o softwarovou manipulaci s médiem. Je součástí teamu studia Amanita Design, které je legendou v oblasti vývoje nezávislých počítačových her. Adolf se coby výtvarník zásadním způsobem podílel například na hrách Samorost 3 a Machinárium.

Na výstavě budou k vidění volné práce, ale také skici a inspirace pro herní tvorbu, do níž se bude možné v rámci expozice zapojit.