Monty Python´s Spamalot - muzikál v Divadle F. X. Šaldy

22.4.2018, 19:00 – 21:00

Muzikál láskyplně vykrádající film Monty Python and the Holy Grail. Premiéra v divadle F. X. Šaldy Liberec 25. a 26. 4. 2014.

Monty Python´s Spamalot - muzikál v Divadle F. X. Šaldy
  • Adresa:
    Zhořelecká 5
    Liberec 460 01

Slavný a cenami ověnčený, Broadwayí promrskaný a Londýnem potvrzený Muzikál s velkým M byl napsán podle scénáře filmu Monty Python a Svatý Grál z roku 1974, takže jeho spoluautory jsou, ať se jim to líbí nebo ne, i ostatní členové Monty Pythonova Létajícího cirkusu. Co ještě dodat? Snad jen to, že se jedná o zpracování příběhů artušovské legendy s jejími Artuši a Lanceloty způsobem, který si podmanil doslova celý svět svým absolutně nenapodobitelným humorem, jímž tato britská skupina dobyla v poslední čtvrtině dvacátého století televizní obrazovky, film i divadelní prkna. Skvělá hudba, silný příběh a nekonečný humor provází tuto cestu do prastaré legendy, která je mnoho staletí známa i u nás. Ještě více jsou pak známi Pythoni. Nabízíme výbornou zábavu lidem všech pohlaví i všeho věku, v režii Petra Palouše - Monty Pythony stvrzeného překladatele jejich skečů i filmů a znalce jejich díla.  

Original Broadway Production Produced by Boyett Ostar Productions, The Shubert Organization, Arielle Tepper Madover, Stephanie McClelland/Lawrence Horowitz, Elan V. McAllister/Allan S. Gordon, Independent Presenters Network, Roy Furman, GRS Associates, Jam Theatricals, TGA Entertainment, Live Nation.

Podle filmového scénáře, který napsali: Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, Michel Palin
Scénář a původní texty: Eric Idle
Hudba: John Du Prez a Eric Idle
Překlad: Adam Novák   Režie: Petr Palouš Hudební nastudování: Dalibor Tuž
Pěvecké nastudování: Marie Nová a Zuzana Kubelková Scéna a kostýmy: Jitka Moravcová
Choreografie: Martin Pacek
Dramaturgie: Tomáš Syrovátka
Premiéra: 25. 4. 2014

Obsazení

Král Artuš     ZDENĚK KUPKA    
Sir Robin a další     ROMAN ŘÍČAŘ    
Sir Lancelot a další     MICHAL MALÉŘ    
Patsy a další     TOMÁŠ DIANIŠKA    
Sir Galahad a další     MARTIN POLÁCH    
Sir Bedevere a další     JAKUB ALBRECHT, JAROSLAV SLÁNSKÝ    
Jezerní dáma     KAROLÍNA BARANOVÁ, VĚRA POLÁCHOVÁ    
Historik a další     MARTIN STRÁNSKÝ    
Company:     MARKÉTA COUFALOVÁ, VERONIKA KORYTÁŘOVÁ, BARBORA MOTTLOVÁ, ŠTĚPÁNKA PRÝMKOVÁ, JANA STRÁNSKÁ, JAROMÍR TLALKA, PAVEL HEJL, ZDENĚK NÁDENÍK, TOMÁŠ VÁHALA, PAVEL NOVOTNÝ