Jan Kolář 60: ZOO, Dick O'Brass, Kukulín | Rock Café

21.9.2020, 20:00 – 23:59

250,- / předprodej v síti GoOut / 300,- na místě

Koncert keltského rocku k 60. narozeninám klávesisty a hobojisty Jana Koláře, na kterém po deseti letech, od posledního koncertu v pražské Hybernii, vystoupí 25. dubna, 2020 v Rock Café kapela ZOO s Janem Kalouskem. S kapelou ZOO vystoupí i její bývalý člen, houslista Karel Holas. (Honza Kolář s Kájou Holasem si pro tento večer připravili mimořádné hudební překvapení.) Na koncertě ještě vystoupí kapela Jana Hrubého Kukulín, opět s Honzou Kolářem a dále kapela Dick O’Brass.

Jan Kolář:
Multiinstrumentalista, hráč na hoboj, klávesy, zpěvák, skladatel a aranžér. Absolvent HAMU v oboru hry na hoboj. V roce 1979 ho Jan Hrubý pozval jako hosta k natáčení LP Vladimíra Mišíka Etc…2. Od roku 1993 spolupracoval s režisérem Jiřím Chlumským, jako autor hudby k filmům Stůj nebo se netrefím (1997), Pán Hradu (1999), O svatební krajce (2003) a k seriálům Hop nebo trop (2004), Eden (2005). Dále spolupracoval jako aranžér na hudbě J. Chlumeckého k filmům Ireny Pavláskové Fotograf a Pražské orgie.�Jako člen Českého národního symfonického orchestru (ČNSO) se v roce 2011 sešel v Bratislavě na jednom pódiu se Stingem a v roce 2015 se s tímto orchestrem podílel na natáčení hudby Ennia Morriconeho k filmu Osm hrozných režiséra Q. Tarantina. V osmdesátých letech byl členem Framus Five Michala Prokopa, se kterým natočil legendární album Kolej Yesterday, Pražského komorního orchestru, v devadesátých letech vystupoval s Big Heads Michala Pavlíčka a v orchestru Virtuosi di Praga. V současnosti je členem Českého národního symfonického orchestru a kapel Framus Five Michala Prokopa a Kukulín Jana Hrubého.

 

Jan Hrubý & Kukulín
Legendární kapela houslisty Jana Hrubého, jejíž tvorba je inspirována skotskou a irskou tradiční hudbou, ale taky folklórem Balkánu, hudbou barokní i rockovou a v neposlední řadě fantazijním světem J. R. R. Tolkiena.

 

Dick O’Brass
Kapela Dick O'Brass hraje styl muziky zařaditelný pod pojem keltský rock. Ve své tvorbě čerpá něco z tradicionálů keltského světa (Bretaň, Irsko, Wales, Skotsko). Muzika okořeněná zvukem skotských dud a bretaňských šalmají, zvuk, který nemá v české kotlině obdoby a pro který je tak žádána. Styl hudby nezapře ani vliv kapely ZOO, se kterou je Dick O'Brass personálně propojen.

 

ZOO
Kapela ZOO v čele s Janem Kalouskem, která se na přelomu 80. a 90 let proslavila hitem Čas sluhů ze stejnojmenného filmu. Úderná, vysoce rytmická rocková hudba s keltskými prvky, umocněná klasickou instrumentací a nápaditými aranžmá.

 

 

FB EVENT: http://facebook.com/events/524562835084461/