Glen Hansard - Divadlo Archa

18.11.2019, 20:00 – 22:00

Světoznámý irský muzikant Glen Hansard se v listopadu zastaví v České republice, aby zde představil své nové sólové album Between Two Shores.

Držitel Oscara za píseň Falling Slowly má za sebou rockovou historii v kultovní irské kapele The Frames i filmové dobrodružství s Markétou Irglovou v rámci projektu The Swell Season. Letos se vydal na koncertní šňůru k novému albu, kromě toho ale stihl i vystoupit s The Who nebo s Bobem Dylanem. 

Dnes pravděpodobně nejproslulejší Ir, který pravidelně boduje ve světových hitparádách, začínal jako pouliční umělec. Čeští posluchači měli příležitost zažít jeho neoficiální koncerty pro omezený počet lidí, například v opuštěné pekárně i v pasáži před Archou, kam se s kapelou po skončení koncertu v roce 2012 plynule přesunul a kde k radosti publika i kolemjdoucích deset minut jamoval. Do Archy se každopádně pravidelně a rád vrací, diváci zde zažili jeho vystoupení s The Frames i jeho sólo vystoupení.  

Letos s sebou do Archy přiveze devítičlennou doprovodnou kapelu, ve které nebudou chybět ani smyčce a dechové nástroje. Speciálním hostem bude Javier Mas, dvorní kytarista Leonarda Cohena a virtuos na řadu strunných nástrojů včetně španělské kytary.