KONEC ČLOVĚKA?!? REPORTÁŽE PSANÉ Z KUCHYNĚ - Divadlo Komedie

KAŽDÝ DEN JSME SVĚDKY NAŠEHO OHLUPOVÁNÍ. KAŽDÝ DEN JSME AKTÉŘI OBŽERNÉHO INFORMAČNÍHO ŠTĚSTÍ. KAŽDÝ DEN JSME OSAMĚLÍ PLAVCI UPROSTŘED OCEÁNU INFORMACÍ. KAŽDÝ DEN JSME VYSTAVENI ÚČINKU DEZINFORMAČNÍ MANIPULATIVNÍ RADIACI.

KONEC ČLOVĚKA?!? REPORTÁŽE PSANÉ Z KUCHYNĚ - Divadlo Komedie
  • Adresa:
    Jungmannova 15/1
    Praha 1 110 00
Co se stane, když místo každodenní porce zaručených pravd pronášených ve jménu moci se objeví výpovědi bezejmenných a otřesených lidí, které ve svých reportážních knihách zvěčnila nobelistka Světlana Alexijevičová? Její knihy jsou apoliticky politické. S neochvějnou jistotou nastavují zrcadlo současné společnosti. Prostřednictví stovek rozhovorů s pamětníky v nich nabízí alternativní podobu novodobé historie tak, jak ji vidí obyčejní lidé.

Koncepce, režie: Petr Boháč, hrají:  Inga Mikshina-Zotova, Roman Mikshin-Zotov
Produkce: Spitfire Company (Bezhlaví o.s.), koprodukce: Palác Akropolis, …příští vlna/next wave…

Spitfire Company je umělecká skupina, která se až obsesivně snaží naplňovat ideu multižánrovosti. Mezi charakteristické znaky, díky kterým je dobře rozpoznatelná nejen na tuzemské scéně, patří kladení důrazu na autentické fyzické jednání herců a tanečníků, experimentování s žánry, dramaturgie zahrnující existenciální a často provokující témata, expresivní vizuální podněty, překvapivé interpretace původních předloh. Představení Spitfire Company mohli diváci zhlédnout ve více než 25 zemích světa na 4 kontinentech. Skupina obdržela několik tuzemských i evropských cen mimo jiné The Herald Award udělovanou deníkem The Herald v Edinburghu.