Sladovnictví ve Sladovně Písek

1.7.2019 – 31.12.2019, 23:59

Navštivte zlaté časy sladovnické.

Prohlídka expozice je navržena tak, aby se návštěvníci formou zajímavých a naučných příběhů, propojených s rekonstruovanými částmi budovy, dozvěděli více o technologii sladovnictví, které je „srdcem piva“ a vstoupili tak do „zlatých časů“ písecké Sladovny a porozuměli sladovnictví, pivovarnictví a celé výrobě piva jako takové.

Nejde zde pouze o historická fakta, ale i o to, zasadit je do kontextu zajímavých informací, aby si je návštěvník vybavil i po návratu domů.

Expozice Sladovnictví vytváří prohlídkovou trasu, která je navržena tak, aby se návštěvníci formou zajímavých a naučných příběhů efektivně propojených s rekonstruovanými částmi sladovnické technologie, lépe seznámili s výrobou sladu.

Prohlídka v sobě propojuje několik příběhů fiktivních i reálných osob, které se na sladovnictví v Písku podíleli. Společně s lektorem projde návštěvník „zlatými časy Sladovny“, kdy Sladovna patřila k největším sladovnám u nás.

Pečlivě připravený scénář prohlídky, který doplňuje krásné prostory expozice, dovolí návštěvníkům nahlédnout do období vzniku sladovny, do let jejího rozkvětu, ale vysvětlí i jednotlivé problémy, které byly spojeny s provozem velké prosperující budovy v dobách světových válek, či technologického pokroku.

TERMÍNY PROHLÍDEK

Prohlídky se konají vždy v červenci a srpnu každou sobotu od 11 a 15 hodin.

Skupinu od 15 osob je možné objednat i mimo standardní termín. Objednávku je nutné provést v dostatečném předstihu.

Cena prohlídky: 75 Kč/osoba

KONTAKT:

Tomáš Novotný (galerijní pedagog)
Tel.: 733 623 929
Email: [email protected]