CHARLOTTE: Tříbarevná hra se zpěvy - Nová scéna Národního divadla

1.7.2019, 20:00 – 2.7.2019, 21:00

Dílo i silný příběh mladé umělkyně se staly inspirací mezinárodního tvůrčího týmu: českého skladatele Aleše Březiny, britské scénografky a režisérky Pamely Howard a kanadského libretisty a herce Alona Nashmana. Vznikl tak komorní operní muzikál pro pro sedm zpěváků a čtyři instrumentalisty, v němž je ve vzácné harmonii zachována rovnováha slova, obrazu a hudby.

CHARLOTTE: Tříbarevná hra se zpěvy - Nová scéna Národního divadla
  • Adresa:
    Národní 1393/4
    Praha 1 110 00

Hudba: Aleš Březina
Libreto: Alon Nashman
Scénografie a režie: Pamela Howard
Hudební nastudování: Peter Tiefenbach
Světelný design: Patrick Lavender
Pohybová režie: Marie-Josée Chartier
Produkce: Kaitlin Hickey


Instrumentální soubor: Peter Tiefenbach, Ben Promane, Michele Verheul, Kimberly Jeong

Na pouhé dva večery na začátku července zavítá do Prahy kanadské divadlo Theaturtle, které zde uvede novou inscenaci CHARLOTTE: Tříbarevná hra se zpěvy (CHARLOTTE: A Tri-Coloured Play with Music). 
Na Nové scéně Národního divadla představí fascinující příběh mladé talentované židovské malířky Charlotte Salomon, která, stejně jako nespočet dalších, nepřežila koncentrační tábor v Osvětimi. Budoucím generacím však zanechala strhující dílo, které vytvořila ve francouzském exilu - dramatizovanou autobiografii ve více než (sedmistech) obrazech s názvem Leben oder Theater? (Život, nebo divadlo?). Dílo i silný příběh mladé umělkyně se staly inspirací mezinárodního tvůrčího týmu: českého skladatele Aleše Březiny, britské scénografky a režisérky Pamely Howard a kanadského libretisty a herce Alona Nashmana. Vznikl tak komorní operní muzikál pro pro sedm zpěváků a čtyři instrumentalisty, v němž je ve vzácné harmonii zachována rovnováha slova, obrazu a hudby. 

Inscenace bude mít premiéru v červnu v Amsterdamu, následně bude uvedena na festivalu Jaffa v Tel Avivu. Po pražském uvedení zamíří také na Národní festival Smetanova Litomyšl. Představení budou uváděná v angličtině s českými titulky.

Fotografka inscenace: Cylla von Tiedemann