Výstava „HRA(vý) business“

29.6.2019 – 27.9.2019, 23:59

Galerie SUPERMARKET wc opět přináší do regionu svěží vítr z oblasti designu a produktů. V rámci cyklu „Design a život“ jsme připravili výstavu „HRA(vý) business“, kde představíme firmu a projekt Charity Gums.

Žvýkačky jako běžný produkt je zabalen do papírového obalu s vtipnou nebo zajímavou ilustrací, která má vždy pointu. Projekt podporuje jak mladé ilustrátory a studenty, tak vybrané neziskovky. Jedná se o projekt se společenským a charitativním přesahem.

Výstava „HRA(vý) business“ bude zahájena vernisáží v sobotu 29. 6. od 17 hodin.
Výstava potrvá do 27. 9. 2019.

Součástí vernisáže bude také ukázka samotného procesu vzniku ilustrace přímo na místě. Pozvali jsme výtvarnici, grafičku a ilustrátorku Helenu Čubovou, která ilustrovala jedny ze žvýkaček Charity Gums a pocházi z Karlovarského kraje.

„Dvě padesát z jednoho balení se možná nezdá moc, ale s prodejem kolem čtyřiceti tisíc krabiček to dělá až sto tisíc korun za rok, a to jak jistě uznáte, jen tak nějaká firma každoročně na charitu nedá. Věřím, že každé podnikání může být společensky odpovědné a že dělat dobré věci má smysl i po malých krůčcích,” říká Alžběta Trusinová, ředitelka projektu, a dodává: „Na obalech žvýkaček prezentují svou tvorbu nejrůznější grafici, ilustrátoři, nezávislí umělci i studenti – Jsou mezi nimi již známá jména, ale také začínající autoři. Charity Gums - Dobrý žvejky tak vypadají pokaždé jinak. Našim autorům kromě odměny pomáháme i tím, že jim umožňujeme rozšířit své dílo takřka po celé ČR. Každému autorovi spravujeme profil na našem webu a tak pomáháme se zviditelněním.“

„Tentokrát jsme se rozhodli upozornit v naší galerii designu na to, že designovat je možné i nové a netradiční obchodní modely. Lze předpokládat, že v naší ekonomice budou hrát stále významnější roli služby a kreativní odvětví, projekty, jejichž cílem nebudou jen peníze, ale příležitost živit se něčím, co dává smysl nejen inovativním podnikatelům, ale také lidem a světu okolo. Toto je příklad jednoho z nich“, vysvětluje důvod letošního zařazení výstavy do programu galerie SUPERMARKET wc, její ředitelka Tereza Vlašímská.

Připravili jsme také výtvarnou dílnu se soutěží pro širokou veřejnost a převážně děti. Dílna bude součástí výstavy.

Otevírací doba galerie:

V době konání Mezinárodního filmového festivalu bude otevřeno od 10.00 do 20.00

V létě mimo festival je galerie otevřena každý všední den od 13.00 do 18.00