AraFest - festival romské kultury

4.7.2019 – 6.7.2019, 23:59
Dovolujeme si Vás srdečně pozvat na výjimečnou událost začátku prázdnin. Letní Plzeň totiž již potřetí roztančí AraFest - festival romské kultury, který pořádá organizace AraArt.
Cena vstupenky: zdarma Kč
Pro návštěvníky je od čtvrtka 4. července až do soboty 6. července připraven bohatý program plný hudby, tance a

pestrobarevných zážitků. Těšit se můžete na vystoupení kapely Kale, Davida Krause, Gipsy Brothers a mnoha dalších. Vstup je i tentokrát zdarma.

Festival ve čtvrtek zahájí vernisáž výstavy s názvem FUTUROMA, která se zaměřuje na propojování mladých talentů se zkušenými mentory a zaobírá se palčivými tématy dneška. Opravdu je skutečnost, že většina současných elit pochází z jednoho etnika, normální? Odpověď možná poskytne právě tato výstava fotografií, která vznikla při příležitosti Mezinárodního dne Romů a jejím uměleckým garantem je Jan Mihaliček.

Páteční odpoledne bude zasvěceno tanci a muzice. Všichni milovníci pohybu jsou srdečně zváni na taneční workshop, který se uskuteční U Branky od 16:00 hod. pod vedením skupiny Salut Roma a Veroniky a Ireny Kačových. Na Mlýnské strouze si mohou návštěvníci přijít poslechnout Gypsy Jazz v podání Marty Balážové Tibora Židy. Veselí vyvrcholí ve 20:00 hod. v Zach’s Pubu, který rozproudí David Kraus společně s Gypsy Brothers.

AraFest se s Plzní rozloučí v sobotu koncertem pod širým nebem. Těšit se můžete na Martinu Balogovou, Kale a Gitanu, formaci Lače Manuša nebo Kratejl Band.

Začínáme U Branky v 16:00 hod.