Švandovo divadlo na Smíchově

5. prosinec 2023, 8:40
Švandovo divadlo na Smíchově

Divadlo osobních výpovědí.
Divadlo, které klade otázky.
Divadlo, které vyzývá k diskuzi.
Švandovo divadlo na Smíchově je svobodný kulturní prostor na levém břehu Vltavy.

Švandovo divadlo je moderním evropským kulturním centrem živých umění, které opírá svou existenci o téměř stotřicetiletou tradici. Jeho repertoár tvoří především inscenace stálého činoherního souboru, ale také hostujících souborů, a to nejen pražských.

Ke vnímání Švandova divadla jako kulturního centra přispívá také to, že poskytuje prostor alternativním skupinám a rozmanitým projektům. Svým příznivcům nabízí divadlo možnost setkávat se s výjimečnými osobnostmi českého, evropského i světového umění v rámci cyklu talk-show Scénické rozhovory a při pravidelných produkcích koncertů nadžánrové, klasické hudby i world-music. Mezi významné aktivity divadla patří také programy pro děti a mládež, literární matiné a křty knížek v rámci cyklu Literární kavárna.

Švandovo divadlo - první pražské činoherní divadlo s anglickými titulky, které využívá na vybraná představení ve Velkém sále a od ledna 2015 je také prvním divadlem v Praze s novou službou pro handicapované diváky – speciálními titulky pro neslyšící. Vybraná představení s titulky pro neslyšící budou na programu jedenkrát měsíčně.

Divadlo má bezbariérové přístup. Prostor Velkého sálu je vybaven indukční smyčkou pro nedoslýchavé. Divadlo je klimatizováno.

Otevírací doba pokladny

ve všední dny: 14:00 – 20:00
soboty, neděle a státní svátky: 2 hodiny před začátkem představení (pokud se nehraje, je pokladna zavřena)
v den zahájení předprodeje: 11:00 - 20:00

Švandovo divadlo na Smíchově

adresa: Štefánikova 57, 150 00 Praha 5
telefon: +420 257 318 666 (pokladna)
e-mail: [email protected]

www.svandovodivadlo.cz