VOLBEAT + BARONESS + DANKO JONES - 31/10/2019 Praha, O2 universum Doručená pošta x

31.10.2019

VOLBEAT SE VRACÍ DO ČESKÉ REPUBLIKY A SPOLU S NIMI I BARONESS A DANKO JONES!

Volbeat právě potvrdili návrat se svým sedmým albem Rewind, Replay, Rebound, které bude vydáno u společnosti Vertigo Records 2. srpna. „Motivací pro návštěvu studia bylo to, že máme stále co dokazovat - nejen fanouškům, ale hlavně sobě,“ říká Poulsen. „Nebyli bychom schopni nahrát tuto desku, kdyby nebylo práce, kterou jsme v minulosti udělali. Bez ohledu na to, jak stará kapela je, nebo kolik nahrávek jsme natočili, vždy budeme mít svůj specifický zvuk.“
Kapela dnes zveřejnila video ke skladbě Leviathan, které je ke zhlédnutí na tomto linku: https://www.youtube.com/watch?v=siIaaBIVbZE

Nahrávku Rewind, Replay, Rebound produkoval dlouholetý spolupracovník kapely Jacob Hansen spolu s Robem Caggianem a Michaelem Poulsenem. Jedná se o první studiové album s basákem Kasparem Boye Larsenem a pro dosažení zvuku alba se kapela opřela o nesčetné množství hostů.

Na několika skladbách s nimi opět spolupracovala doprovodná zpěvačka Mia Maja a ve studiu se také sešli s americkými Harlem Gospel Choir. Zpěvák kapely Clutch Neil Fallon pak hostuje ve skladbě „Die to Live”.

VOLBEAT jsou jednou z nejúspěšnějších dánských rockových kapel posledních dvou dekád. Fungují úspěšně již od roku 2001 a na svém kontě má již šest řadových alb a dvě živé nahrávky. Popularitu si vychutnávají již od počátku své existence, a tak není divu, že v Dánsku všechna jejich studiová alba dosáhla na zlatý či platinový status. Jejich popularita však dávno překročila hranice jejich rodné země a už léta patří k vyhledávaným koncertním kapelám, které s milióny prodaných alb patři k ozdobám předních světových rockových festivalů.

Volbeat jsou kapela, která se rozhodla ignorovat hudební hranice a předsudky o škatulkách v hudebních stylech. Jejich jedinečnost a originalita totiž tkví ve skvělé kombinací rockabilly, metalu a původního rock and rollu ve stylu Elvise Presleyho nebo Johnnyho Cashe. Možná i díky tomu získali v roce 2014 nominaci na prestižní cenu Grammy za song „Room 24“ v kategorii Nejlepší metalové vystoupení.
Volbeat se dali dohromady v roce 2001 v Kodani, hlavním městě Dánska. Zpěvák a kytarista Michael Poulsen hrál nejdřív v death metalové kapele Dominus, ale po nějaké době měli členové tamní death metalové scény plné zuby a kapela se rozpadla. Poulsen poté s několika kamarády a dalšími bývalými spoluhráči založil právě Volbeat. Ostatně jméno kapely vychází právě z názvu třetího alba Dominus z roku 1997.