Lenka Filipová, Brno Strings a hosté

1.8.2019, 20:30 – 21:30

Koncert Lenky Filipové pod širým nebem v starobylé Pivovarské zahradě nabídne úpravy věhlasných skladeb pro klasickou kytaru, zazní lidové písně i šansony.

Chybět samozřejmě neboudou písně z nového alba OPPIDUM, jež je vyústěním čtrnáct let trvající Lenčiny spolupráce s britským virtuosem ve hře na keltskou harfu Seanem Barrym. Výtečná zpěvačka a kytaristka, která si momentálně užívá vydařený hudební comeback, zazpívá ve čtyřech jazycích, včetně starého jazyka gaelic a  bretonštiny! Nestárnoucí Lenka Filipová na 28. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov vystoupí se svými hosty a se smyčcovým oktetem Brno Strings, uskupením vynikajících muzikantů, kteří se zaměřují na interpretaci komorní hudby.

Lenka Filipová studovala na Pražské konzervatoři a na Mezinárodní hudební akademii v Paříži obor klasická kytara. Dosud vydala více než 20 alb různých stylů a žánrů. Většina z nich byla oceněna jako zlatá nebo platinová. Je také autorkou hudby a řada jejích skladeb se stala evergreeny. Koncertovala ve většině zemí Evropy, v Japonsku, USA, Kanadě a Austrálii, získala Grand Prix na kytarovém festivalu v Nizozemských Antilách a českou Cenu Grammy.

Informace a vstupenky http://festivalkrumlov.cz/program-a-vstupenky/lenka-filipova-brno-strings-a-hoste/

Autorka fotografií – Lucie Robinson