Bike Aréna Vsetín potěší malé i velké cyklisty

10. únor 2024, 22:45
Bike Aréna Vsetín potěší malé i velké cyklisty

Singletrailové centrum pro horská kola Bike Aréna Vsetín, zkráceně BAV, se nachází ve Vsetíně v místní části Semetín. Bike Aréna Vsetín navazuje na cyklostezku Bečva, která vede od pramene Rožnovské a Vsetínské Bečvy až po její soutok s Moravou.

Jak to celé vzniklo

Původní představa o vybudování tratí pro horská kola vznikla v komunitě bikerů z Planet Bikes a zastupitele Romana Kalabuse s cílem mít v okolí Vsetína místo, kde si člověk může zajezdit na kole, trénovat a bavit se. A tak se za přispění a podpory města Vsetína a Sdružení obcí Valašsko-Horní Vsacko spojily zkušenosti místních bikerů se stavěním tratí a práce spousty dobrovolníků a přátel. Vznikly tak traily, které nabízí jak klidnější a bezpečné trasy pro rodiny s dětmi, tak technicky náročnější tratě, na kterých si jezdci otestují své možnosti a schopnosti. Najdete zde klopenky, přírodní nerovnosti, kamenné stupně, skoky, pumtrackové části a nechybí ani dřevěné lávky. Všichni, kteří chtějí využít potenciál svého kola a zajezdit si v podmínkách pro které bylo horské kolo určeno mají v Bike aréně Vsetín jedinečnou příležitost.

Trasy BAV

První trasy byly vybudovány v roce 2014, a v následujících letech k nim přibyly další. V současné době si zde můžete užít více než 20 kilometrů přírodních stezek a trailů barevně rozlišených podle obtížnosti. Od jednodušších modrých až po černé náročnější. Zábavu si zde užijí nejen „sváteční“ jezdci, ale i zkušení bikeři.

Trail Hájenka. Lehká trasa. Jedná se o nejdelší trail v BAV 1, který hravě zvládnou menší děti s rodiči a také méně technicky zdatní cyklisté.

Trail Pytlácký. Tato trasa patří k nejpopulárnějším trasám první etapy Bike arény Vsetín.

Trail Templářský. Náročný trail. Tento technický trail je určený zejména pro extra zdatné bikery.

Trail Trailala. Lehký trail. Stejně jako trail Hájenka v BAV 1 je Trailala vhodný pro méně zkušené jezdce.

Trail Trpaslík. Středně obtížný trail. Je nejkratším trailem z celé druhé etapy Bike arény Vsetín.

Trail Duhový. Středně obtížný trail. Tento flowtrail patří k nejlepším trasám z celé BAV.

Trail Mraznice. Náročný trail jen pro zkušené jezdce.

www.bikearena-vsetin.cz