Farmářské trhy na Kulaťáku 2018

28.4.2018 – 15.12.2018, 23:59

Tradiční farmářské trhy na Kulaťáku patří dlouhodobě mezi největší a nejoblíbenější farmářské trhy. Navštěvuje je pravidelně pět až šest tisíc lidí z celé Prahy a jejího blízkého okolí. Prodejci se na Kulaťák sjíždějí doslova z celé republiky.

Sortiment trhů je pečlivě vybírán a doplňován, o trhy se stará početný tým lidí, který oslovuje nové prodejce, sestavuje sortiment trhů, sleduje nové trendy, koncipuje doprovodné akce program, zajišťuje akce a chod dětského koutku a každý pátek trhy staví a v sobotu po trhu zase uklízí.

Od samého počátku je na dejvickém trhu vždy několik stánků s charitou, organizátoři dlouhodobě podporují zejména organizace sídlící na Praze 6, například s Domovem svaté Rodiny, který poskytuje celoroční pobytové služby lidem s postižením a nabídku běžných příležitostí k sociálnímu začleňování. Dále s Dílnou Eliáš, ve které lidé s mentálním nebo fyzickým postižením rozvíjejí pracovní a sociální dovednosti v rámci keramické dílny.

Farmářské trhy na Kulaťáku dlouhodobě spolupracují také například s projektem Dobroty s příběhem, který nabízí pracovní terapii lidí s mentálním postižením v sociálně-terapeutické dílně na Slapech.

Pořadatelé v Dejvicích také hledí na své okolí, pro návštěvníky a prodejce je zajištěna možnost třídit odpad a osvěta v této oblasti.

Farmářské trhy na Kulaťáku se konají každou sobotu od 08:00 do 14:00.