Nový festival Serial Killer – to nejlepší ze současných světových seriálů v Brně!

2.5.2018 – 5.5.2018, 23:59

První festival TV a online seriálů ve střední a východní Evropě Serial Killer spěje k pilotnímu ročníku. Právě v těchto dnech naplno běží crowdfundingová kampaň na portále Hithit: „Přispějte nám, ať můžeme pozvat oblíbené seriálové hvězdy a uspořádat v Brně zabijáckou party!“ vzkazují organizátoři. Nejpopulárnější současné série i méně známé, přesto pozoruhodné projekty, budou k vidění od 2. do 5. května na několika stages v centru Brna. Serial Killer během tří dnů nabídne soutěžní přehlídku seriálů ze zemí střední a východní Evropy, Industry Days pro profesionály, několik premiér – například nový seriál od tvůrců Okresního přeboru a řadu dalších tematických akcí.

Deklarovaným záměrem festivalu Serial Killer je přiblížit současnost a nahlédnout do budoucnosti televizní a internetové seriálové produkce, přilákat a zaujmout diváky, propojit tvůrce a producenty a především nabízet to nejkvalitnější, co lze v daném formátu najít. Letošní program je koncipován s důrazem na partnerskou zemi pilotního ročníku – Dánsko, uvede například legendární seriál Království proslulého Larse von Triera, který v 90. letech předznamenal éru „quality TV“. Součástí soutěžní sekce budou nejlepší tituly z regionu střední a východní Evropy, mezi členy mezinárodní poroty zasedne několik vynikajících a pronikavých osobností, včetně držitelů Oscara.

Autorem unikátního designu festivalu je nositel mezinárodní European Design Awards, grafik Martin T. Pecina. V rámci Serial Killer bude v lobby brněnského hotelu Grandezza zařízen designový prostor Grandcanapé v režii magazínu Soffa, ve kterém se budou potkávat hlavní hvězdy festivalu, novináři a další významní hosté a kde bude hostitelkou a kreativní producentkou Ester Geislerová.

Serial Killer na portále Hithithttps://www.hithit.com/cs/project/4667/festival-serialu-serial-killer-v-brne

http://www.serialkiller.tv/