Rock Meets Classic se řítí do Česka

21.4.2018, 20:00 – 22:00

Světově úspěšná rocková show Rock Meets Classic se 21. 4. 2018 představí v pražské O2 areně.  Unikátní koncert, který snoubí rockovou kapelu a symfonický orchestr přiveze do České republiky hned několik hvězd rockové scény. Fanoušci se mohou těšit na Fransice Rossiho ze Status Quo, zástupce kapely Gotthard, Supertramp, The Hooters a Michaela Sadlera z kapely Saga. Vstupenky na koncert, který v minulosti navštívilo několik milionů fanoušků, jsou v prodeji v síti Ticketportal.

Spojení rockové super kapely a plnohodnotného symfonického orchestru, nabízí rocková show Rock Meets Classic. Ta již přes 8 let putuje především po evropských podiích. V roce 2018 přijede poprvé také do České republiky. V minulosti byli součástí tohoto rockového kolosu takové osobnosti jako Ian Gillan z Deep Purple, Alice Cooper a Don Felder z Eagles, Steve Lukather z Toto nebo Joey Tempster z Europe. V roce 2018 se show vrací s neméně zvučnými jmény rockové scény. Fanoušci uvidí strhující koncert té nejvytříbenější rockové hudby.

Francis Rossi ze skupiny Status Quo

Rossi je zakládajícím členem, zpěvákem a kytaristou legendárních Status Quo.  Tuto britskou skupinu není nutno tuzemským fanouškům dlouze představovat. Málokdo nezná jejich zásadní hity jako In The Army Now, Down Down nebo Rockin All Over The World. Francis Rossi se Status Quo patří mezi nejznámější rockové skupiny světa. Během svého působení stihli vydat třicet studiových alb, sto singlů a prodat více než sto dvacet tisíc desek. Rossi v rámci show Rock Meets Classic 2018 představí speciální set Status Quo The Best Of.

Leo Leoni a Nic Maeder z Gotthard

Kytarista a zpěvák ze švýcarské kapely Gotthard přijedou do Prahy představit svoje pojetí hard rocku. Kapela vznikla na počátku devadesátých let minulého století a patří mezi nejúspěšnější evropské rockové bandy vůbec. Prodala více než dva miliony desek. V soundu jejich tvorby lze najít ovlivnění legendárních formací jako Led Zeppelin nebo  AC/DC.

John Helliwell a Jesse Siebenberg ze Supertramp

Britská skupina Supertramp vstoupila do povědomí fanoušků ihned po svém nástupu na scénu v roce 1979. Singl Breakfast in Amerika se stal světovým hitem a patří mezi evergreeny. To ovšem lze bez nadsázky tvrdit i o dalších hitech jako Its Raining Again, Logical Song nebo Give a Little Bit. Za svou kariéru prodali více než šedesát milionů alb. Na pražský koncert přijede saxofonista kapely John Helliwel a zpěvák Jesse Siebenberg.

Eric Bazilian z The Hooters

Do Prahy dorazí také srdce a hlavní zpěvák americké legendy The Hooters. Skupina z Philadelfie patří mezi zlaté dědictví světového rocku. Písně jako Johnny B, And We Danced nebo All You Zombies znají fanoušci po celém světě. Skupina aktivně působí již od roku 1980 a ve své tvorbě mísí prvky klasického rocku, ska i reggae.  Eric Bazilian ovšem úspěšně skládá písně pro ostatní veličiny světového popu jako je Bon Jovi, Cyndi Lauper, Patty Smith, Robbie Williams nebo Billy Idol.

Michael Sadler ze skupiny Saga

Michael je zpěvák a multiinstrumentalista kanadské rockové legendy Saga. Ta vznikla v roce 1977 v Quebecu. Během svého působení vyprodávala velké koncerty po celém světě. Frontman kapely Michael Sadler v roce 2017 vyprodal velké sólové koncertní turné, se kterým sklidil i velký úspěch u kritiky.

Vstupenky na Rock Meets Classic 2018, které se při svém evropském turné zastaví i v Praze, jsou k dispozici v síti Ticketportal. Praha tak může očekávat rockovou show, která nemá obdoby. Větší "superkapela" zde dlouho nevystupovala a vystupovat nebude.