ČK uvádí: Paní Piperová zasahuje - Činoherní klub

29.10.2017, 19:30 – 21:30

Detektivní komedie o třech dějstvích.

ČK uvádí: Paní Piperová zasahuje - Činoherní klub
  • Adresa:
    Ve Smečkách 26
    Praha 1 11000

Překlad: Gabriela Nová / Režie: Karel Stuchlík / Asistentky režie a text sledují: Markéta Fejfarová a Tereza Tahalová / Hudba: Jiří Řeřicha / Kostýmy: Kamila Čedílková, Denisa Svárovská, Hana Stuchlíková / Scéna: Karel Stuchlík / Technika: Josef Augustin, Jakub Dolák, Pavel Svárovský / Hrají: Jana Řeřichová, Radim Podrazký, Rudolf Musil, Luboš Doležal, Hana Stuchlíková, Kamila Čadílková, Karel Stuchlík ml., Denisa Svárovská.


Josefodolský soubor si vybral tuto komedii ze dvou důvodů – za prvé je to čtyřicet let, kdy naši předchůdci v souboru tuto komedii rovněž hráli a dle pamětníků s ní slavili úspěchy až na národní přehlídce ve Vysokém nad Jizerou. A za druhé současná hlavní představitelka v letošním roce oslaví své životní jubileum a tudíž jí režisér nadělil dárek ve formě titulní role.
Karel Stuchlík

DS J. K. Tyl Josefův Důl se rozhodl nabídnout svým divákům dramaturgicky odlehčený titul. Zvolil šťastně detektivní komedii Jacka Popplewella Paní Piperová zasahuje, což je text mnoha lety prověřený, dokonce i v historii samého souboru. Podmínkou k uvedení je také mít herecky silné obsazení hlavní postavy. Nutno říci, že Jana Řeřichová jako Piperová zcela obstála, neboť svou postavu naplnila laskavým humorem, schopností herecké zkratky i smyslem pro napětí. S uspokojením také konstatujeme, že i další role našly dobré představitele, např. Luboše Doležala jako Inspektora Baxtera, nebo Denisu Svárovskou jako Vickie ad. Inscenace je pevně režijně vedena
R. Felzmann

Činoherní klub uvádí: Přehlídka amatérských divadelních souborů v roce 2017 se uskutečňuje za finanční podpory MK ČR.