Legenda melodického nu-metalu, jihoafričtí Seether míří s novým albem do Prahy

29.9.2017, 20:00 – 21:00

Jedna ze stálic hardrockového nebe, jihoafrická parta Seether vydává nové album a vyráží turné napříč kontinenty, v rámci kterého zavítá na podzim i do České republiky. A své zdejší fanoušky potěší hned dvakrát: poprvé zahrají v pátek 29. září v pražském Lucerna Music Baru, podruhé o den později v brněnské Flédě.

Sedmé studiové album Poison the Parish vydávají Seether 12. května. Pilotní singl alba “Let You Down” vypustili jako ochutnávku již v únoru a nádavkem jej doprovodili působivým hororovým klipem. Trio vedené výrazným leaderem, skladatelem, kytaristou, zpěvákem, a nyní i producentem Shaunem Morganem ve své hudbě umně míchá hard rock s alternativním a nu metalem nebo post-grungem. “Seether jsou na scéně pevně usazeni již 15 let a Shaun Morgan je považován za jednoho z nejlepších melodiků na pomezí metalu a grunge,” říká za pořadatele Michal Thomes z agentury Ameba Production a dodává: “Jsme proto velmi rádi, že můžeme tuhle nepřehlédnutelnou kapelu představit českým fanouškům.”

Vstupenky na oba koncerty Seether v cenách od 790 Kč budou od pátku 31. 3. 2017 v prodeji na GoOut.cz. Více informací na www.rockforpeople.cz.

Více informací na www.rockforpeople.cz.

Od 4. do 6. července 2017 proběhne již 23. ročník festivalu Rock for People. Aktuální edice celofestivalových pasů je do 31. 3. 2017 v prodeji za cenu 1800 Kč. Vstupenky jsou v prodeji na www.rockforpeople.cz.

Kapela Seether hraje od roku 2002, ale její kořeny sahají ještě dále, až do roku 1999, kdy v Johannesburgu vznikla kapela Saron Gas. Vyhrávala se poctivě po univerzitních klubech a parties. Ještě pod tímto jménem vydala v roce 2000 debutové album Fragile. Úspěch v jihoafrických žebříčcích vedl ke změně labelu a také jména: Kontroverzní název, který odkazoval k smrtícímu plynu sarinu, změnil na doporučení Wind-up Records na Seether. Pod tímto názvem vydávají své první album Disclaimer v roce 2002. Odezva singlu Fine Again je předzvěstí budoucích úspěchů, kapela také poprvé vyráží na celosvětové turné po boku ikonických amerických Evanescence. Seether předělali jejich baladu Broken a jejich verze s hostující frontwoman Evanescence Amy Lee znamenala definitivní průlom do povědomí posluchačů v USA, Velké Británii a Austrálii. Mediální zájem podpořil i tehdejší románek mezi Amy Lee a Shaunem Morganem. Celkem šest dosud vydaných alb obsahuje řadu trvalých hitů, jmenujme například Country Song, který v roce 2011 ovládl první příčky na žebříčcích v USA a Kanadě.  Stovky vydařených koncertů po celém světě a stálý zájem fanoušků potvrzují, že kombinace muzikality a energie, kterou Seether stále překypují, má univerzální sdělnost.