Sochaři dokončili ledové sochy ve špindlerovském LEDÁRIU

10.12.2016 – 28.2.2017, 23:59

Již druhou zimní sezónu budete moci v největším krkonošském středisku navštívit unikátní Špindlerovské LEDÁRIUM u horní stanice šestisedačkové lanovky Pláň. Tématem ledových soch je tentokrát „Čtvero ročních dob". Práce sochařů jdou již do finále. Ledový klimatizovaný chrám se veřejnost otevře 10. prosince.

„Loňská premiéra Špindlerovského ledária měla velký úspěch. Návštěvníci k nám nejezdí jen kvůli lyžování, ale vyhledávají i jiné aktivity a zábavu. Ledový klimatizovaný chrám nabízí i kulturní zážitek," uvedl ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn Čeněk Jílek s tím, že výstava ojedinělých ledových soch je letos spojena s tématem Vivaldiho Čtvero ročních dob. Slavné houslové koncerty hudebního skladatele pocházejí z 18. století, Antonio Vivaldi je věnoval uměleckému mecenáši a hraběti Václavovi z Morzinu, který působil i ve Vrchlabí nedaleko Špindlerova Mlýna. Mimo jiné tak v LEDÁRIU naleznete čtyři sochy, které reprezentují právě čtyři roční období - jaro, léto, podzim a zimu. Ledové artefakty jsou ve stylu Gaudíovské bizarní architektury a sochař se při jejich tvorbě inspiroval přírodou.

Špindlerovské LEDÁRIUM je návštěvníkům k dispozici od 10. prosince do konce března 2017, a sice denně od 11.00 do 15:30 hodin. Pro všechny je navíc zdarma. Stačí vyjet ze Svatého Petra vyhřívanou šestimístnou lanovkou na Pláně, atrakce stojí hned u horní stanice. Kulturní zážitek můžete spojit třeba s procházkou, užít si nádherné výhledy na hřebeny Krkonoš a dopřát si kávu, dezert nebo něco ostřejšího ve zdejší panoramatické restauraci Na Pláni. Ledárium je možné navštívit příležitostně i večer, kdy zde skiareál několikrát v sezóně pořádá komorní koncerty vážné hudby nebo jiné večerní akce.