DNY PRAHY 11: prezentace mezinárodních kultur s ochutnávkou exotické kuchyně.

14.9.2016, 14:00 – 22:00

První den oslav Jižního Města bude patřit prezentaci mezinárodních kultur. Můžeme se těšit mj. na ukázky asijské kultury včetně tradičního dračího tance.

Autentický ethnocatering umožní návštěvníkům v rámci odpoledního programu ochutnat rozmanité variace mezinárodní kuchyně. Děti si budou moci během kulinářského workshopu vyzkoušet výrobu některých druhů exotických sladkostí a jednoduchých chuťovek. Součástí programu bude také tematická výtvarná dílna pro děti.

Ke kulatému výročí patří i ohlédnutí do historie. V 18h proběhne v galerii Chodovská tvrz vernisáž interaktivní Výstavy 40 let Jižního Města.
„Od utopie, přes panelstory, po místo k životu“
Výstava prostřednictvím interaktivních prvků přiblíží mladou historii Jižního Města a jeho každodenní život; osloví jak pamětníky, tak současnou mladou generaci. Nápis „nedotýkejte se vystavených exponátů“ zde v žádném případě neplatí, ba právě naopak...Galerie Chodovská tvrz od 15. září do 30. října 2016.

Večer program zahájí výjimečný nevidomý romský umělec Mário Bihári, který ztělesňuje spojení romského hudebního cítění s klasickou, folkovou i moderní elektronickou hudbou, popem a jazzem. Jeho sólová vystoupení jsou pokaždé jiná, vždy však strhující.

Den zakončí koncert kapely Allstar Refjúdží Band. Skupina míchá kurdský folk a pop, akordeon východoevropského stylu, čínskou operní a popovou hudbu, švýcarské nápěvky z hor a kabaretů, dixieland, brass, rap a další žánry. Během večerního koncertu nás čeká živelná, sebeironická a upřimná reflexe života v Čechách skrz oči přicházejicího cizince.