Festival Porta 2016

24.6.2016 – 26.6.2016, 23:59

Porta 2016 začne jako v minulých ročnících v pátek, poslední víkend před prázdninami. Malou změnou bude, že se začíná již v 17:00hod. Kromě finále na hlavní scéně proběhne i semifinále, které se bude odehrávat opět na volejbalovém hřišti. Některé recitály proběhnou i v Lesním divadle. 

Ze semifinále postoupí dva vítězové, které opět určí odborná porota. V nabitém programu se budou opět střídat soutěžící kapely s vítězi minulých ročníků od samého začátku Porty v roce 1967. Samozřejmě diváci neuvidí všechny interprety oceněné soškou Porty. Za celou dobu, kdy se keramické sošky pro vítěze udělovaly, jich bylo interpretům a autorům rozdáno kolem stovky. To je samozřejmě nad pořadatelské možnosti, představit divákům všechny vítěze. Některé kapely už neexistují, někteří autoři už měli termín Porty obsazený, ale i tak bude program 50. ročníku nabitý hvězdami folk a country muziky.

Portu 2016 natočí opět Český rozhlas Olomouc a zároveň bude nedělní program zaznamenám Českou televizí. Samozřejmě jako předchozích letech zaznamenají kamery Porty i páteční a sobotní program. Pro nepřítomné bude Porta opět vysílána společnosti T-Net online na internetu.

Kdo hledá romantiku a příjemný zážitek s hudbou, měl by přijet na Portu 24. - 26. 6. 2016.

Vstupenky: www.porta-festival.cz

PROGRAM FESTIVALU NALEZNETE ZDE: www.porta-festival.cz