Festival Benátská! 2016 odkrývá program

28.7.2016 – 31.7.2016, 23:59

Festival Benátská! nedávno spustil předprodej vstupenek pro svůj čtyřiadvacátý ročník. Ten se příští rok od 28. do 31. července už popáté odehraje ve sportovním areálu v libereckém Vesci. 

Jeden z největších českých festivalů Benátská! se letos odehraje od 28. do 31. července ve sportovním areálu v libereckém Vesci. Výhodnější ceny vstupenek jsou v předprodejích do konce února za 1099 korun.

 „Adventure Strings sa mi zalíbili v show Česko Slovensko má talent, kde podali fantastický výkon. Když jsme se poprvé potkali na hotelu v Žilině, zahráli mi svou oblíbenou píseň Pravda víťazí, kterou mají skvěle dynamicky zaranžovanou. Když jsme ji s Ďurem a Petrem slyšeli, velmi nás to nadchlo a řekli jsme si, že si s nimi musíme zahrát,“ prozrazuje lídr Tublatanky Maťo Ďurinda.Benátská! příští rok zachová i tři scény. Jedna z nich bude nově dramaturgicky věnovaná klubovým kapelám. 

„V letošním roce zaznamenal festival výrazný přírůstek mladších návštěvníků, jedna scéna bude věnována právě jim. Představí průřez toho nejlepšího ze současné mladé scény,“ doplňují pořadatelé.Za třiadvacet let se může Benátská! pochlubit pozoruhodným výčtem známých hvězd, které na ní vystoupily.

Tom Jones koncertoval v Česku třikrát. Jeho první koncert si vyslechli fanoušci v Praze v roce 2001 za doprovodu třináctičlenné kapely. Podruhé se zpěvák vrátil do O2 arény v roce 2009 s albem 24 Hours, se stejným programem dorazil i do brněnské Kajot Areny.