Orlické hory - krásné a divoké

22. červen 2020, 3:07
Orlické hory - krásné a divoké

Orlické hory stojí stále tak trochu stranou zájmu turistů a možná je to dobře. V letošním roce je totiž můžete mít téměř sami pro sebe.

Orlické hory nejsou tak navštěvované jako Šumava či Krkonoše, ale na kráse jim to vůbec neubírá. Jsou plné tajuplných zákoutí, romantických výhledů a zajímavých památek! V zimě si do Orlických hor najdou cestu především lyžaři a v letní sezóně jsou místem, kde si můžete užít nerušenou dovolenou bez davů turistů třeba při pobytu v Deštném nebo v Říčkách.

Lokalita Orlických hor nadchne všechny milovníky přírody. Zdejší husté lesy jsou protkané naučnými stezkami, turistickými cestami i cyklotrasami. Dovolenou v Orlických horách si zpestřete třeba výletem do kouzelného Opočna či na poutní místo Mariánská hora. Prozkoumat můžete i lokalitu zvanou Kladské pomezí, jejímž pomyslným centrem je Náchod. Při pobytu v Náchodě si pak můžete také prohlédnout památky Broumovska a nebo zavítat na krátký výlet k našim polským sousedům. 

Ubytování v Orlických horách rozhodně nezatíží vaší peněženku tolik, jako pobyty v turisticky populárních lokalitách, tak toho pře plánování letošní dovolené myslete.