Chinaski představili poetický klip o lásce. Nyní chystají pět koncertů a pauzu

27. leden 2016, 13:53
Chinaski představili poetický klip o lásce. Nyní chystají pět koncertů a pauzu

Písnička Slovenský klín, která vznikla podle námětu zesnulého člena kapely Pavla Grohmana a která u fanoušků patří mezi nejoblíbenější skladby z posledního alba Rockfield, má nový videoklip. Režisér Tomáš Krejčí v něm rozehrál něžný příběh lásky cínového vojáčka a baletky.

 Režisér s kapelou spolupracoval už při natáčení dětských televizních pořadů a když se ho jeho devítiletá dcera zeptala, zda nechce natočit klip pro Chinaski, kluky jednoduše oslovil a na spolupráci se domluvili. S námětem lásky baletky z hrací skříňky a cínového vojáčka, do jehož role byl obsazen herec Marek Němec, pak přišla Klára Kubištová a kapela byla nadšená.

Líbí se mi, že klip nejde po prvním plánu, že to není jen Československo. Láska těch dvou postaviček mi přijde mi velice poetická a romantická. Je to mnohem lepší než ukazovat Prahu a Bratislavu. Písnička je sice československá, ale je konec konců hlavně o lásce,“ vysvětluje frontman Michal Malátný.

Režisér měl při natáčení zcela volnou ruku a pro kapelu nebylo natáčení chvílemi vůbec jednoduché.

U stánku se svařákem na Tylově náměstí jsem kluky stále nutil opakovat záběry s přípitkem, dokud neměli kartičku věrného zákazníka úplně plnou. Myslím ale, že jim to nijak zvlášť nevadilo, byl tam ten nejlepší svařák z celé Prahy,“ směje se režisér Tomáš Krejčí a dodává: „S výsledkem jsme velice spokojeni nejen proto, že nás to společně moc bavilo, ale také proto, že výsledkem je krásná romantická love story, která vás zahřeje stejně jako dobrý svařák.“

Chinaski se nyní na pěti pódiích rozloučí se svým aktuálním albem Rockfield (BrainZone). Poslední koncerty k úspěšné nahrávce, která přinesla hity jako Víno, Každý ráno nebo Slovenský klín a kapele vynesla tři nominace na Anděla a sošku za Nejlepší skupinu, naplánovali muzikanti do Karlových Varů (6.2), Zlína (18.2), Strážnice (19.2), Žďáru nad Sázavou (24.2) a Kutné Hory (27.2). Fanoušci Chinaski budou mít na delší dobu navíc poslední možnost vidět skupinu na samostatném koncertě. Od podzimu totiž kapela plánuje pauzu. Lístky na všech pět koncertů jsou v síti Ticketstream.

CHINASKI - Slovenský klín

Hudba: F. Táborský
Text: Š. Chaloupka, P. Grohman
Režie: Tomáš Krejčí
ISRC video : CZW301600001
Vydavatel: BrainZone s.r.o.