Výstava Bodies Revealed je prodloužena do ledna 2015 - nevšední zážitek a jedinečná edukativní podívaná

30.1.2015, 20:00 – 23:59

Po obrovském úspěchu výstavy The Human Body Exhibitions, která nadchla Prahu, otevírá již v srpnu JVS GROUP v Brně novou, větší a ještě podrobnější výstavu o lidském těle - výstavu BODIES REVEALED. Exponáty odhalí návštěvníkům lidské tělo v celé jeho složitosti i kráse.

Cena vstupenky: od 200 Kč

Výstava BODIES REVEALED je rozdělena do 9 částí, které obsahují jedinečné celotělové exponáty věnující se jednotlivým systémům lidského těla jako je kostra, svalstvo, dýchací soustava, trávicí soustava nervová soustava, cévní systém a další.
Vydejte se i Vy na tu největší objevnou cestu za tajemstvím lidského těla.

Výstava Bodies Revealed má za sebou veleúspěšné tažení téměř po všech kontinentech. Během tohoto celosvětového turné neváhalo zhlédnout unikátní exponáty několik milionů návštěvníků, kteří zatoužili poodkrýt tajemství anatomie lidského organismu.

Výstava, kterou připravuje agentura JVS Group v Brně, bude unikátní svou velikostí. Rozměr expozice, která bude od poloviny léta k vidění, je pro Českou republiku premiérou. Doposud zde nebylo nic vystavováno natolik rozsáhle.  Všechny exponáty budou umístěny v celkem devíti rozlehlých sálů. Kromě detailních preparátů jednotlivých orgánů nebudou chybět zajímavé celotělové exponáty. Výstava se věnuje jednotlivým systémům lidského těla. Návštěvníkům bude představena přesná funkce svalového aparátu, dýchací soustavy, trávicí soustavy, nervové soustavy i cévního systému.

Jednotlivé galerie budou budou doplněny velkopološnými obrazovkami, na kterých 3D animace znázorňují a vysvětlují funkce liského organismu.

Důležitým faktem je přítomnost vyškolených průvodců z řad studentů medicíny, kteří budou vždy k dispozici pro odborný výklad jednotlivých dotazů. "Chceme návštěvníkům nabídnout maximální péči. Po návštěvě výstavy odejdou vzdělanější." říká o konceptu výstavy Lucie Nouzová z pořadatelské agentury.

"Naše exponáty jsou ze 100% lidského původu. Neexistuje nic autentičtějšího. Žádný umělý model orgánu není přesnější než objekty, které jsou k vidění na Bodies Revealed," konstatuje doktor Roy Glover, šéf lékařského týmu, který se podílel na tvorbě exponátů. Také potvrzuje, že ti, jejichž těla posloužila pro vytvoření výstavy, předem souhlasili s poskytnutím jejich ostatků k těmto vědeckým účelům.

"Výstava je jistě obohacující i pro sportovce, a to nejen profesionální, nýbrž i amatérské. Pro profesionály je maximální funkčnost pohybového aparátu alfou a omegou jejich kariéry. Pro rekreační sportovce je zdrojem radosti, kterou jim amatérský sport poskytuje." říká o výstavě Doc. MUDr. René Foltán, PhD, přednosta kliniky ústní, čelistní a obličejové chirurgie Všeobecné fakulní nemocnice v Praze a 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy.

Výstava je velmi dobrým edukativním prvkem pro širokou veřejnost. "Výstava BODIES REVEALED je v současné době jedinou příležitostí, kde může široká veřejnost vidět anatomii, ale i patologii člověka na plastinovaných exponátech lidských těl. Na výstavě jsou stovky detailně vypreparovaných exponátů doplněných materiály s odbornými informacemi. Obrovskou přidanou hodnotou výstavy je přítomnost mediků v každé galerii. Studenti medicíny vysvětlí návštěvníkům stavbu a funkci lidského těla poutavou formou a obohatí je o poznatky z klinické medicíny." říká o výstavě MUDr. Radovan Hudák, autor odborné publikace pro mediky a lékaře Memorix anatomie.

Ceny vstupenek

Vstupné: Týden (Po-Pá) / Víkend (So-Ne)
Dospělý: 300 / 350 Kč
Student / Senior od 65 let: 250 / 300 Kč
Dítě (6-15 let): 200 / 250 Kč
Rodinné vstupné (JEDNA VSTUPENKA PLATÍ PRO 2 dospělé a až 3 děti): 800 / 900 Kč
ZTP/P včetně doprovodu: 190 / 220 Kč, bezbariérový přístup ANO

Vstup - do 30 minut od času uvedeného na vstupence.
Délka prohlídky je omezena pouze provozní dobou výstavy (denně do 19:00).

Ticketstream