Publice Service Broadcasting nás po cestě do vesmíru provedou uhelnými doly

16.11.2017, 20:00 – 22:00

Publice Service Broadcasting nás po cestě do vesmíru provedou uhelnými doly. Po dvou letech vysoko ve stratosféře s nesmírně úspěšným albem ‘The Race For Space’, se Public Service Broadcasting vracejí na zem. Vrátí se ale také do naší země, kdy 16.listopadu vystoupí ve Futurum Music Baru.

Cena vstupenky: BUDE V PRODEJI OD 18/5/2017 OD 10:00 HODIN Kč

J. Willgoose, Esq. získal reputaci poutavého vypravěče příběhů podložených důkladným forenzním historickým výzkumem. Tentokrát nás vezme na výpravu do údolí Jižního Walesu a seznámí nás s historií těžby uhlí. První album kapely u nezávislého labelu Play It Again Sam nese název ‘Every Valley’ a zkoumá historii těžby uhlí v Jižním Walesu. Je to deska o komunitě a o tom, co se stane, když je z oblasti vyrván život. Jde též o metaforu mnohem větší globální a společenské nevolnosti. 

J. Willgoose, Esq. vysvětluje: “Nemám žádné osobní vztahy k hornictví ani k uhlí, moje rodina z toho regionu nepochází, ale něco z toho příběhu mě upoutalo. Snad to byla romantika té oblasti, těch údolí a konkrétně geografie Jižního Walesu. Tyhle věci se nedají vždy dost dobře vysvětlit. Ale co je v mé mysli naprosto jisté – tohle album není jen o hornictví a není jen o Walesu. Je to příběh, který se odráží v opuštěných a zanedbaných komunitách západního světa a který vedl k obnovení obzvlášť zhoubného, cynického a vypočítavého typu politiky.“ 

‘Every Valley’ následuje velmi úspěšné druhé album PSB z roku 2015 ‘The Race For Space’, desku, která se dostala v britské hitparádě na #11 a získala stříbrnou desku. Jejich debutové album z roku 2013 ‘Inform – Educate – Entertain’ bylo nominováno na Nejlepší nezávislé album na AIM Awards a dostalo se do desítky nejlepších alb roku BBC 6. 

Album ‘Every Valley’ vychází 7. července a je to příběh o důstojnosti a společenské odpovědnosti. K nahrání alba kapela letos v lednu využila původní přednáškovou aulu. Album vystupuje proti apatii a převádí příběh velšských horníků do 21. století plného ‘fake news’, populistických politiků a naprostého pohrdání mlčenlivými. ‘Every Valley’ je hlasité volání do zbraně. 

Ticketpro