Charitativní koncert amerického sboru Corona del Mar v Arcibiskupském zámku v Kroměříži

4.7.2018, 19:30 – 23:59

Přijďte i tento rok podpořit obnovu Čínského pavilonu v Podzámecké zahradě svou účastí na charitativním koncertě a přijďte si poslechnout pěvecký sbor Corona del Mar do Sněmovního sálu Arcibiskupského zámku!

Cena vstupenky: vstupné dobrovolné, , ,  Kč

Corona del Mar High School Madrigal Singers

tvoří 40 středoškoláků, jejichž cílem je provozovat hudbu na nejvyšší úrovni. Mnozí studují zpěv i soukromě a působí i v dalších vokálních a instrumentálních ansámblech v kampusu. Na svých cestách již vystupovali například v katedrále Notre-Dame a La Madeleine v Paříži, v Antibes, v Davies Symphony Hall v San Francisku, v katedrále v Newport Beach. Soubor pravidelně vystupuje při různých příležitostech po celé Orange County. Letošní evropské turné zahrnuje koncert na zámku v Kroměříži a účast bratislavském festivalu Slovakia Youth Festival.

 

Andrew Ball / sbormistr

vystudoval sbormistrovství na univerzitě ve Fullertonu v Kalifornii. Na Corona del Mar vede sedm vokálních uskupení včetně Madrigal Singers a je zde i ředitelem pěveckého oddělení. Od roku 2009 působí také jako sbormistr v kostele Harbor Christian Church a pravidelně take přednáší na univezitách v Irvine a Vanguard v Kalifornii. Andrew Ball je také aktivním zpěvákem; s vokální skupinou Men in Blaque vystupovali na festivalech a soutěžích v Číně, Jižní Koreji, Mexiku, Jižní Africe, Slovensku a Velké Británii. Na festivalu v Bratislavě v roce 2014 se konal také jeho mezinárodní dirigentský debut.

 

Kevin Weed / klavírní doprovod

je v Orange County žádáným hudebníkem. Korepetituje a připravuje hudební vystoupení na středních školách Newport Harbor a Corona Del Mar; je varhaníkem v několika místních kostelech. Je členem irské kapely Innisfree, pro kterou skládá hudbu, hraje na dudy a příležitostně i diriguje.

 

Program koncertu:

Pentatonic Alleluia Ross Whitney

Spaséniye Sodélal Pavel Tchesnokov

Haec Dies William Byrd

Ave Maria  Kevin Memley

 

Will the Circle Be Unbroken  arr. J. David Moore

Two Eastern Pictures: Sumer  Gustav Holst (Piano)

Makedonska Humoreska  Todor Skalovski

 

Aeterna Lux Divinitas  Abbie Betinis

Till There Was You  arr. Kirby Shaw

Eternal Hope  Richard Burchard, Stacey Gibbs

 

Vive l’Amour  Alice Parker & Robert Shaw

Stopping by Woods  Randall Thompson (Piano)

Bawo Thixo Somandla arr. Sidumo Nyamezele

 

Ukuthula  arr. Gert Potas

La Cucaracha  Jonathan Rathbone

Deep River  Moses Hogan

Unclouded Day  Shawn Kirchner