Svátky růží 2016

2.7.2016, 9:00 – 4.7.2016, 16:45

V letošním roce uplyne 200 let od vyšlechtění růže jménem Königin von Danemark - Královna dánská. Tato růže poprvé vykvetla v roce 1816 v hamburských školkách založených Skotem Jamesem Boothem, který růži pojmenoval na počest dánské královny. 

Cena vstupenky: Běžné vstupné dle okruhu, , ,  Kč

Prohlídky zámku provoněné stovkami květin, zejména jejich královny růže...

Sedmý ročník úspěšné akce.

Nově vyšlechtěný kultivar začala firma James Booth & Sons distribuovat veřejnosti v roce 1826, od té doby je jako historická růže prodávána po celém světě. Königin von Danemark je odolný, intenzivně vonící růžový keř, kvetoucí jen jednou v roce. Bohatá poupata v květenství se otvírají do růžových, vonných, velkých květů, jejichž sladká vůně potvrzuje její damašský původ.

Výročí vyšlechtění této unikátní květiny jsme se v letošním ročníku Svátků růží rozhodli připomenout prostřednictvím květinových vazeb, v nichž budou převládat růže ve všech odstínech růžové. Podle symboliky květin představuje růžová růže především půvab, eleganci a vytříbený vkus. Jejím darováním lze vyjádřit radost ze setkání nebo uznání.

Jako každý rok, i letos bude možné si v prostorách zámku prohlédnout stovky růží v nejméně padesáti vazbách. Srdečně Vás zveme k návštěvě.

Štefánia Jiráková, správkyně depozitáře

Květinová aranžmá bude možné zhlédnout v rámci prohlídek zámku v jeho návštěvní době. Vstupné se akcí nenavyšuje.

Fotogalerie z předchozího ročníku