První mezinárodní setkání na téma dronů v Biu Oko a na Letné

16.10.2015 – 17.10.2015, 23:59

V důsledku expanze a obrovského nárůstu dronů na trhu a především v návaznosti na rostoucí zájem o tato zařízení všeobecně se v Praze uskuteční mezinárodní setkání předních expertů a inovátorů v UAV* průmyslu.

Hlavními tématy této akce budou pozitivní sociální a obchodní aplikace z oblasti mapování, ochrany přírody, estetiky a dalších. Všichni nadšenci dronů jsou zváni zúčastnit se první akce tohoto druhu v České republice. Cílem je mimo jiné napravit špatnou reputaci dronů a vyzdvihnout pozitivní aspekty UAV přístrojů.

Tato konference/festival proběhne ve dvou dnech; první den bude plný přednášek, panelových diskusí, prezentací filmů, výstav a vystoupení v prostoru kina Bio Oko, druhý den je na programu venkovní akce se živou prezentací, závody s drony a exhibice.

Panelové diskuse se zúčastní zahraniční experti ze Švýcarska, Holandska, Velké Británie, USA a Maďarska, a samozřejmě i zástupci České republiky.

„Overhead Prague je křižovatkou mezi uměním, vědou a obchodem s drony,“ říká John Caulkins, jeden ze zakladatelů Overhead Prague. Další ze zakladatelů Jeffrey Martin dodává: „UAV průmysl je ještě v začátcích, co se týká rozvoje, ale stává se stále přístupnější lidem, kteří tato zařízení používají jako koníčka, i profesionálům různých oborů. Vytváří se komunita příznivců, kteří se sdružují, aby využili potenciálu dronů a zlepšili podmínky pro zodpovědné létání. Caulkins zdůrazňuje: „Internet a biotechnologie se také potkaly se skepticismem a na začátku působily kontroverzně. My se snažíme podívat se na drony v pozitivním světle, zjistit, jak mohou být lidem prospěšné. Martin reaguje slovy: „Někdy k vyřešení problému potřebujeme pouze jinou perspektivu. A drony nabízí pohled na svět z jiné perspektivy – ze shora.“

 

Jako bonusový program přináší Overhead Prague “Get High Aerial Film Festival”. Promítání bude v pátek v kině Bio Oko, je potřeba si předem rezervovat místo. Rezervace bude možná v pokladně kina koncem tohoto měsíce. Registrace na páteční celodenní konferenci s prezentacemi, panelovými diskusemi, výstavou a exhibicí je možná prostřednictvím webových stránek: www.overheadprague.com.

*UAV – Unmanned Aerial Vehicle (bezpilotní letecké prostředky)

Vstupné na páteční program

1350,- Kč / 500,- Kč vstupenka se slevou pro studenty
Sobotní program je veřejnosti přístupný zdarma!