Festival a institut Prague Music Performance 2015 - Alfred Brendel, Esperanza Spalding, Tony Levin, The Musical Box a další

14.9.2015, 19:00 – 4.11.2015, 22:00

Legendární klavírista Alfred Brendel bude hostem mezinárodního festivalu a institutu Prague Music Performance (PMP) v programu nazvaném Cinema Quartett. V jeho rámci bude vést workshop s renomovaným Bennewitzovým kvartetem (CZ), dále uvádět a komentovat  své oblíbené filmy světové kinematografie. Alfred Brendel není jen jedním z nejvýznamnějších hudebníků 20. století, je i brilantním esejistou, básníkem, malířem a filmový znalcem. Cinema Quartett se uskuteční v kině Ponrepo ve dnech 14. - 17. září 2015.

Mezi další podzimní akce PMP patří koncert čtyřnásobné držitelky Grammy Esperanzy Spalding. Významná jazzová zpěvačka a basistka představí svůj nejnovější projekt s názvem Emily's D+Evolution  dne 28. 10. v Divadle Archa. Oživuje v něm svůj zájem o divadlo, poezii a tanec z dětství a dotýká se širšího konceptu jevištní umělecké interpretace. Projekt přináší zcela nový hudební materiál, o němž Esperanza říká, že se před posluchačem "postupně rozprostírá jako živé, hudebně-scénické obrazy. Písně chceme nejen hrát, ale dáme jim i divadelní podobu s jevištím ztvárněním postav, videoprojekcí a tanečním pohybem těl."

Po loňském vyprodaném koncertu členů skupiny King Crimson v Divadle Archa se do Prahy opět vrací dva členové této kultovní skupiny Tony Levin a Pat Mastelloto se svou kapelou Stick Men. Mastelotto je po celém světě žádaný jako nejpřednější rockový bubeník. Levin hraje v současnosti s Peterem Gabrielem a King Crimson, v minulosti spolupracoval mj. s Tomem Waitsem, Lou Reedem, Laurie Anderson, Suzanne Vega, Johnem Lennonem, Paulem Simonem a Pink Floyd. Třetím členem Stick Men je kytarista Markus Reuter, který v minulosti studoval pod vedením Roberta Frippa. 12. 10. v Lucerna Music Baru společně představí nové album a tvorbu King Crimson.

V listopadu u nás poprvé zazní jediná show autorizovaná skupinou Genesis a Peterem Gabrielem s názvem Selling England By The Pound. Kanadská skupina The Musical Box znovu oživuje nejslavnější turné Genesis pomocí původních světel, kulis, kostýmů, nástrojů, efektů a obrazových projekcí. Samotní členové skupiny Genesis se nechali mnohokrát slyšet, že The Musical Box jsou tak dokonalí, že jsou lepší než samotní Genesis. O tom se budou moci všichni přesvědčit 4.11. ve Foru Karlín.

Více informací a online prodej na www.pmpif.org