Malá Ostrava 2015

10.4.2015, 19:00 – 23:00

Poslechový písničkářský večer pro všechny příznivce folkové hudby v ostravském Parníku.

Cena vstupenky: 150 Kč

Zuzana Teichmannová
Zuzana zpívá Zuzanu. Zuzana Teichmannová je zpěvačka kapely Lesanten, se kterou vystupuje především v klubech. Pro kapelu napsala pár textů a kromě autorských skladeb skupiny si ráda zazpívá písně Zuzany Navarové.

Pokustone
Trubka, klavír, kytara. To je jedinečné složení hukvaldské skupiny Pokustone. V žánrově nelehko zařaditelné hudbě nacházíme nejvýrazněji prvky bluesu, ale také tradičního českého písničkářství. Texty, jejichž autorem je zpěvák skupiny Václav Holub, jsou výhradně v češtině. V současné době skupina vystupuje jako duo, a tak jejich tvorba nejlépe zapadá do komorního klubového prostředí.

Jana Šteflíčková
Pražská písničkářka a herečka Studia Ypsilon. Její tvorba se záměrně oprošťuje od klasických žánrových vymezení, sama se hlásí především k folku, blues a jazzu. Ve své tvorbě uplatňuje hlas se širokou výrazovou škálou, osobitou hru na kytaru a bezprostřední komunikaci s diváky. Po zkušenostech s kapelami různých žánrů se rozhodla vyzkoušet sólové hraní, ráda experimentuje, cestuje a hrává na ulici své improvizace s vymyšleným jazykem, její koncerty jsou otevřeným, stále se vyvíjejícím tvarem… V roce 2005 a 2006 se účastnila česko-kanadských divadelních projektů se severoamerickými Indiány a skládala hudbu k představení Šťastní jako blechy na lodi bratří Formanů.

Mirek Fojtík
Ostravský rodák, účastník prvních třech legendárních Ostravských folkových kolotočů, účastník výprav Moravský folk v Lucerně, skladatel a textař - mezi jeho nejznámější písně patří Papírová loďka nebo třeba Loučení na letišti. V současné době spolupracuje s bluesovým hudebníkem, skladatelem, textařem - Jirkou Kostadinovem známým ze skupin FM Band, Dobráci od kosti a Pakostra.

Pavel Tabásek
Valašský písničkář, který své písně už deset let hraje a zpívá sám, nebo se svou kapelou Tabásek & Partyja. Je výhradním autorem hudby i textů a při poslechu jeho písní občas ucítíte jeho Valašsko. Na Malé Ostravě poprvé představí akustickou kapelovou verzi.

Hanka Kopřivová
Frýdecko-místecká písničkářka, v civilu krční lékařka, která má za sebou několik let zpěvu v rockové kapele a již více jako solitérka s klavírem. Nejraději vystupuje v malých klubech, i když i atmosféra na festivalech jako Sweetsenfest, Zahrada nebo Prázdniny v Telči byla při jejím koncertě intimní. Hanka hraje vlastní písně, případně zhudebněné texty spřátelených básnířek.