Lenka Vagnerová & Company: La Loba - PONEC - divadlo pro tanec

29.3.2019, 20:00 – 21:00

La Loba na první pohled zvláštní, docela mimořádná. Přesto si jí málokdo všimne. Nikdo jí neslyší, ale není němá. I když stojí, přece se točí.

Lenka Vagnerová & Company: La Loba - PONEC - divadlo pro tanec
  • Adresa:
    Husitská 899/24a
    Praha 3 130 00

La Loba je inspirována příběhem, který si na různých místech Země předávají generace vypravěčů. Žena, která roky putuje krajinou a ze svých sbírek kostí skládá tvory, má schopnost bytosti na svět vracet, schovává a nosí v sobě život i smrt současně. Nikdo z nás však neví, jak náročná tato činnost pro ni samotnou může být a jestli její obnovitelná síla vydrží na věky. Pozoruje nás neustále, jsme krátkou etapou jejího života a možná se námi i docela dobře baví. Ale co když jí dojde trpělivost, nebo jí bavit přestaneme? Sama totiž reguluje podmínky své vlastní existence a možná se jí už nebude chtít vše dokola recyklovat.

AWARD FOR BEST DANCER OF THE YEAR 2014 FOR ANDREA OPAVSKÁ
At first glance, La Loba is a strange, rather unusual woman. But nobody really notices her. Nobody hears her, yet she isn’t mute. Standing still and spinning around at once.

La Loba draws inspiration from a story that has passed on from one generation to another around the world. A story about a woman who wanders around the country, bringing both life and death. We have no idea of how demanding and difficult this role is for herself and whether her renewable strength will last forever. She keeps watching us, we are short flashes in her life, maybe we are even amusement to her. But then, when her patience runs out? When she no longer enjoys observing us? She is in control of the conditions of her own existence and she may not feel like recycling it all forever.

Cena Tanečnice roku 2014 pro ANDREU OPAVSKOU, HERALD ANGEL AWARD 2014 La Loba na první pohled zvláštní, docela mimořádná. Přesto si jí málokdo všimne. Nikdo jí neslyší, ale není němá. I když stojí, přece se točí. La Loba je inspirována příběhem, který si na různých místech Země předávají generace vypravěčů. Žena, která roky putuje krajinou a ze svých sbírek kostí skládá tvory, má schopnost bytosti na svět vracet, schovává a nosí v sobě život i smrt současně. Nikdo z nás však neví, jak náročná tato činnost pro ni samotnou může být a jestli její obnovitelná síla vydrží na věky. Pozoruje nás neustále, jsme krátkou etapou jejího života a možná se námi i docela dobře baví. Ale co když jí dojde trpělivost, nebo jí bavit přestaneme? Sama totiž reguluje podmínky své vlastní existence a možná se jí už nebude chtít vše dokola recyklovat.

16.2.2016 od 21:30 se bude konat koncert Jany Vébrové

Živelná písničkářka se silným hlasem, harmonikou a kořeny pevně vrostlými do země. Expresivní šansoniérka. Böhmische hearth coeur. Jana Vébrová byla od malička svými rodiči vedena nenásilně k hudbě, ale na harmoniku začala sama hrát až ve svých 17 letech. Právě ta jí „otevřela“ hlas a cestu nenapodobitelné a nenahraditelné přirozenosti, naléhavosti a nevyumělkovanosti. Pro hudební svět ji objevila pražská kapela Činna, jež ji jako úplně neznámou, nezkušenou a k publiku zády se otáčející písničkářku vozila přes rok po České republice. Po té se Jana postupně začala sama rozkoukávat. 

V červnu 2007 vydala s Ivanem Acherem své debutové album „Kykyrý“ u Indies Scope. Spolupracuje nebo spolupracovala s Pražským komorním divadlem - Divadlem Komedie (Weissenstein, Miu@see poetry musical) a Agon Orchestra (DG 307 remix, Magorova Summa, Typornamento - Milan Adamčiak) a Lenka Vagnerova & Company (taneční představení La Loba).