Letní Bláznění v Chebu

25.7.2014 – 26.7.2014, 23:59

Motto: "Když Vám uletí sen ... nebo letadlo, nezoufejte a hledejte clowny."

PROGRAM:

PÁTEK 25. 7.
16. 30 h (náměstí Krále Jiřího z Poděbrad)

Začínáme!
FUNEBRÁCI
Pouliční show, groteskní eskapáda bez začátku i konce.
Čtyři funebráci s pohřební kapelou v zádech procházejí s rakví na ramenou městem a hledají místo, kam nebožtíka pohřbít...  

Průvod z náměstí do Krajinky

17.00   (Krajinka)      
„Cirkus aneb Letní bláznění“
Představení v podání dětí příměstského tábora Muzea Cheb.

17.30 (Krajinka)
Aréna pro bláznění
Přijďte si vyzkoušet artistické umění na vlastní kůži, ať jste malí nebo velcí.
A jestli nechcete zkoušet cirkusové techniky, můžete s námi založit bláznivou kapelu,  ozdobit strom bláznů a nebo pomalovat Krajinku.

18.30 (Krajinka)
CRAZY SHAKESPEARE
Z hlubin temného birnamského lesa vystupují ti nejlepší clowni Williama Shakespeara a řítí se se svými eskapádami přímo do manéže Sacra Circusu. Bláznivosti budiž chvála!(představení je vhodné od 12 let, protože někteří clowni jsou dost divocí)

20.30 (Krajinka)                    
TOP DREAM COMPANY
Původem funky - soulová kapela z Prahy využívající multižánrové prvky z celého světa od disca, popu, jazzu přes latinu, r&b, reggae dokonce až k balkánské hudbě. Jedná se o 10-ti členné obsazení, které vede trumpetista Petr "Harmy" Harmáček, muzikantsky spjatý s Chebem.
Vstupné dobrovolné

SOBOTA 26. 7.

11.00 (Krajinka)                    
ŠPRUŠLE
Na to, aby člověk vyšplhal do nebe, potřebuje hodně hodně Šprušlí. Když dlouho někdo šplhá nahoru, může ztratit balanc a letííí... Jestli v tu chvíli nemá po ruce padák, rogalo nebo balón, tak ví, že jedině HUMOR nám dává křídla.

12.00 (Krajinka)        
Aréna pro bláznění
 
14.00 (Krajina)                      
VOKŮV PES VILÉM
Legendární Petr Vok, poslední pán z Růže, komediantskou formou rozjímá nad svým životaběhem, společně s Bílou paní a loutkou věrného psa Viléma.

15.00 (Krajinka)                    
Aréna pro bláznění

16.00 (Krajinka)
VLKORYB
Vlkoryb, nejdravější česká loutka, vyplouvá z mořských vln. A má hlad. Naštěstí japonská Karkulka není žádná naivní holčička a babička nadarmo necvičila bojové umění. Jak dopadne jejich setkání? Už teď je jasné, že to nebude žádná pohádka, ale zápas v rapovém rytmu s písničkami, které už z hlavy nevyženete.

19.00 (Krajinka)      
CIRKUS CHAUVE
Divadelní adaptace dětské knihy Jiřího Bilba Reidingera, kterou vydalo nakladatelství Baobab.
Idea - Jaro pomalu nalévá pupence. Principál Bilbo rozžíná světlo, otevírá knihu, začíná se: "Ještě mrzne, zima zalézá za nehty, rampouchy jak žraločí zuby stále dorůstají, ale v domku pod kopcem..." a malý rodinný cirkus Chauve /Pleš/ se probouzí. Putuje od štace ke štaci a své zážitky se pokouší převyprávět divákům, kteří u toho nemohli být... na všechny stejně nedojde a tak Bilbo, než se rodina opětovně uloží k zimnímu spánku, diváky nabádá : "Ostatní si dočtěte sami!" a sfoukne světlo...

20.30 (Krajinka)                    
OHNIVÁK
Legenda o hořícím peří ožívá v celovečerním pouličním představení s ohnivou show. Představení mělo premiéru v loňském roce v Chebu u příležitosti prvního ročníku Letního bláznění.

Vstupné dobrovolné
Změna programu vyhrazena!