Výstava k filmu MYŠI PATŘÍ DO NEBE k vidění na Chvalském zámku

22.1.2022, 9:00 – 15.5.2022, 18:00

Výpravnou výstavu kulis, scenérií, rekvizit i půvabných loutek z animovaného filmu Myši patří do nebe si rozhodně nemůžete nechat ujít! Mnohých detailů si ve filmu díky krátkosti záběru ani nelze povšimnout. Na naší výstavě nabídneme návštěvníkům jedinečnou příležitost si dopodrobna jednotlivé scény i objemné dekorace prohlédnout. A nejenom to! Nejmenší děti si výstavu mohou užít i dobrodružně díky zábavné mapce, která jim poslouží jako interaktivní průvodce filmovým zákulisím i příběhem. Starším dětem i dospělým doporučujeme ke zhlédnutí také film o filmu v zámeckém minikině a o další zážitky s výstavou se postará například i stylový fotokoutek ve středověkém sklepení.

Filmová novinka z konce loňského roku má směrem k divákům opravdu dobře nakročeno. Stihla již získat řadu ocenění na mnoha evropských filmových festivalech, titul za nejlepší animovaný film v Šanghaji a byla nominována mezi pět nejlepších animovaných filmů v rámci cen Evropské filmové akademie. Zájem o ni již projevilo více jak pětadvacet zemí světa včetně USA či Izraele. Nový loutkový film postavený na silné výtvarné stránce a unikátním provedení loutek a prostředí tak navazuje na světově proslavenou tradici české loutkové animace. Není divu – oba tvůrci, zkušení výtvarníci a režiséři, Denisa Grimmová a Jan Bubeníček mají školu Břetislava Pojara.

Výstavní expozici připravujeme ve spolupráci se společností Fresh Films a bude otevřena od 22. ledna do 15. května, denně od 9 do 18 hodin včetně státních svátků.

Nadchne-li vás naše výstava, určitě doporučujeme ke zhlédnutí stejnojmenný film, který pro vás promítne například i naše spřátelené Divadlo Horní Počernice v neděli 20. března. A pozor! Každému, kdo se prokáže vstupenkou z výstavy, bude účtováno vstupné na filmové představení za 70 Kč, tj. se slevou 30 %.

Doprovodný program k výstavě

29. 1. – 15. 5. Výstavní prezentace výtvarných prací v rámci soutěže Nečekané přátelství

4. – 20. 3. Detektivní týdny na zámku aneb pátrej na vlastní pěst!

20. 3. Promítání filmu Myši patří do nebe v Divadle Horní Počernice

26. 3. Strašidelná noc na Chvalském zámku – myši, pavouci a havěť všeho druhu

8. – 18. 4. Prodloužený Detektivní týden na zámku aneb pátrej na vlastní pěst!

6. – 15. 5. Prodloužený Detektivní týden na zámku aneb pátrej na vlastní pěst!