Zlatá Pecka 2020 - festivalové pódium

24.8.2020 – 29.8.2020, 23:59

Každý den, počínaje pondělím 24. srpna až do soboty 29. srpna bude v krásném historickém centru města Chrudimi čekat zajímavý hudební program. Každý podvečer na Resselově náměstí bude věnován jinému hudebnímu žánru, počínaje swingem až po klasickou hudbu, třeba i neklasickém pojetí.

Cílem Festivalového pódia není nabídnout přehlídku populárních jmen a tváří, ale představení skvělých interpretů regionu, jejichž existence a umění zůstává mnohým utajeno.

PROGRAM

Banda di Feste
Konzervy nejsou konzervy
Pondělí 24. 8.
17.00


Slavnostní zahájení ve znamení souboru Banda di Feste z Pardubické konzervatoře! Komorní dechovka Konzervatoře Pardubice hraje „dechovkový“ repertoár s velkou dávkou profesionální interpretace na vysoké umělecké úrovni.


Velký koncert žáků ZUŠ Chrudim
Úterý 25. 8.
17.00


Tradice hudební školy v Chrudimi začala v roce 1956. Základní uměleckou školu navštěvuje přes 1000 žáků, ve škole působí úspěšný Taneční a dechový orchestr a pěvecký sbor Fiori Cantanti. žáci školy pod vedením svých pedagogů absolvují ročně přes 130 koncertů a vystoupení. Jsme národem muzikantů a že tomu bude tak i na dále, o tom se přijďte přesvědčit na Resselovo náměstí v Chrudimi.

Kytara – klasika nebo rock?
Středa 26. 8.
17.00


Od klasiky po rock. Od klasické kytary přes western kytaru až k elektrickému nástroji. Dvojice kytarových virtuosů Jan Čonka a Antonín Pevala, společně se zpěvačkami Lucií Strejcovou a Eliškou Urbanovou, publiku předvedou ty nejznámější skladby všech žánrů, ve kterých má kytara své nenahraditelné místo.

Pink Elefant & Bumblebass aneb 8x kontrabas na jednom pódiu
Čtvrtek 27. 8.
17.00


Osm kontrabasů a fagot na jednom pódiu. Je libo Bacha nebo metal? Žádný problém, basa přece umí každou muziku!

The Backway – Rock and Roll!!!
Pátek 28. 8.
17.00


Roztančíme náměstí? Nejdříve Kaťáčci a následně skupina The Backway zahrají k poslechu i k tanci!

Hozený klobouk

Sobota 29. 8.
17.00


Ivan Baborák a Vanda Vávrová přinášejí své tradiční chrudimské talk show na Festivalové pódium. Jejich hosty budou spisovatelé Petr Boček a Josef Sedlák. Skvělou hudbu zajistí Jindřich Černohorský s doprovodnou skupinou. A na posluchače  čeká i další  hudební překvapení.

Průvodní slovo budou mít již tradičně Tereza Benešová a Pavlína Vladyková

Pavlína se hudbě věnuje od svých 7 let. Nejdříve začala hrát v chrudimské ZUŠ na kytaru, později se přidal sborový zpěv a v neposlední řadě to byl i Taneční a dechový orchestr, kde zpívá dodnes.

Tereza, aktuálně studentka chemie, se věnuje hudbě s nasazením, hraje na akordeon, zpívá ve Sboru Univerzity Karlovy a v Tanečním a dechovém orchestru ZUŠ Chrudim.

Hudební festival Zlatá Pecka je zapsán jako významná událost do dokumentu Tvář Pardubického kraje.
Záštitu Festivalu Zlatá Pecka 2020 udělil hejtman Pardubického kraje pan Martin Netolický