Výstava vánočních ozdob v Zámeckém sklepení v Litomyšli

9.11.2019, 13:00 – 22.12.2019, 17:00

Vánoce pro kočku a pod psa

Znáte Povídání o pejskovi a kočičce? Kdo by neznal. A právě touto knížkou se inspirovali v Zámeckém sklepení v Litomyšli, a tak se tradiční výstava vánočních ozdob ponese v duchu příběhů těchto dvou chlupatých kamarádů.

O víkendech od 9. listopadu do 22. prosince vždy od 13.00 do 17.00 hod. jste srdečně zváni do sklepení, kde budou opět zářit skleněné vánoční ozdoby firmy Ozdoba CZ ze Dvora Králové a perličkové ozdoby společnosti Rautis z Poniklé. Na malé i velké čekají workshopy, oblíbená tombola nebo kvízy.

Letos už poosmé bude možné vstoupit do podzemních sálů zámku, kterými bude vonět jehličí, svařené víno a cukroví. Vybírat bude možné z množství skleněných ozdob různých barev a tvarů, včetně zvířátek, a z krásných korálkových ozdob. Vyrobit si vlastní ozdobičku budou moci návštěvníci na dvou workshopech. Při příležitosti výročí 17. listopadu 89 navíc budou v limitovaném množství k zakoupení vánoční ozdoby s českou státní vlajkou. Zásoby ozdob jsou však omezené, a proto se nebudou doplňovat. 

Návštěvu výstavy je možné spojit s kvízem a prověřit si tak znalosti příběhů pejska a kočičky. Připraveno bude promítání o tom, jak spolu chlupatí kamarádi hospodařili, a kdo bude chtít, může se vyfotit s živým panem Sněhulákem i Pejskem a Kočičkou. Každý návštěvník si může zakoupit lístek do tomboly. Podle vylosovaného čísla si pak vybere stejně označený stromeček a pod ním najde pěkný dáreček. „Pokud děti přijdou do sklepení v kostýmu pejska nebo kočičky, získají drobnou odměnu,“ láká vedoucí zámeckého sklepení Ivana Baarová.  

Přijdete-li některou adventní neděli, čeká vás ještě na zámeckém návrší zajímavý program Andělské Litomyšle.