Happy New Fear - Národní divadlo

30.9.2019, 21:00 – 21:55

Happy New Fear je multimediální performance, která mísí prvky experimentální hudby, sound artu, projekcí a živé rozhlasové hry, v níž Madame Bomba pátrá ve městě po svém milenci, po cizinci, který existuje v kolektivním vědomí, z něhož máme všichni strach. 

Happy New Fear - Národní divadlo
  • Adresa:
    Ostrovní 225/1
    Praha 1 110 00

Toto představení lze zakoupit také v rámci FESTIVALOVÉHO PASU s více než 40% slevou, více informací najdete zde.

Představení se koná na Nové scéně - Provozní budově B
UPOZORNĚNÍ PRO DIVÁKY: Provozní budova B je nedivadelní nevyhřívaný prostor, proto doporučujeme se na představení teple obléknout.

Představení se hraje v angličtině s českými titulky.

 

Představení bude v souladu se Zásadami pro zpracování a ochranu osobních údajů Národního divadla natáčeno pro dokumentární a informační účely.

Happy New Fear je multimediální performance, která mísí prvky experimentální hudby, sound artu, projekcí a živé rozhlasové hry, v níž Madame Bomba pátrá ve městě po svém milenci, po cizinci, který existuje v kolektivním vědomí, z něhož máme všichni strach. Najdi používá audiovizuální materiál pocházející z Bejrútu: jeho prostřednictvím mapuje, kudy Madame Bomba prochází, sleduje její vlastní strach z toho, že je jakousi pohyblivou, dýchající výbušninou. Performance se zabývá tématem osamění, nepatřičnosti a zároveň nás konfrontuje s iluzorním pocitem, že „máme své strachy pod kontrolou“. Příběh zachycuje fakt, že násilí není jen přímočaré, výbušné a spektakulární, ale také konstruované, postupné, anonymní, zaměřené na kohokoli z nás. 

55 minut bez přestávky, v angličtině s českými titulky.